Testasimme pienet päältä täytettävät pyykinpesukoneet: 700 eurolla saa lähes yhtä hyvän kuin 1 700 eurolla, mutta kumpikaan ei pärjää parhaille isoille pesukoneille

Päältä täytettävä pesukone sopii pienempäänkin kylpyhuoneeseen, mutta pikkukoneet eivät aina pärjää suuremmille, edestä täytettäville koneille.

Tuoreessa nettitestissämme käsittelemme pienikokoisia pyykinpesukoneita: jos kylpyhuone on pieni, sinne ei välttämättä mahdu täysikokoista pesukonetta. Myynnissä on kuitenkin myös normaalia pienikokoisempia laitteita. Testimme päältä täytettävät pesukoneet ovat leveydeltään 40–46 senttimetriä, noin 90 senttiä korkeita ja noin 60–65 senttiä syviä. Normaalikokoiset edestä täytettävät pesukoneet ovat noin 60 senttiä leveitä ja noin 50 senttiä syviä.

Pienten pesukoneiden hintahaitari on suuri: 350 eurosta aina 1 700 euroon saakka. Kaksi kalleinta laitetta sijoittuu kuitenkin testin kärkisijoille. Joukon halvin malli jää Testivoittajasta vain viidellä pisteellä ja sijoittuu kokonaispisteissä testin viidennelle sijalle.

Joulukuussa testaamiemme täysikokoisten pesukoneiden Testivoittaja maksaa silti vähemmän kuin nyt testaamiemme pienten pesukoneiden paras laite, vaikka suurempi kone pärjääkin yhteismitallisessa testissämme selvästi paremmin. Samoin täysikokoisissa koneissa hinta-laatusuhde on tyypillisesti pieniä koneita parempi: samaan hintaan saa paremman laitteen. Pientä pesukonetta ei ole välttämättä järkevää ostaa, jos suuremmallekin on tilaa. Hinnastakaan valinnan ei tarvitse olla kiinni, sillä laadukas perusmallinen pesukone voi olla jopa halvempi kuin nyt testaamamme pienet koneet.

Testattujen pienien pesukoneiden pesutulokset eivät ole yleisellä tasolla yhtä hyviä kuin tavallisten edestä täytettävien koneiden tulokset. Sama pätee pääosin huuhtelutuloksiin. Linkoustuloksissa tai sähkön- ja vedenkulutuksissa ei sen sijaan ole merkittäviä eroja laitetyyppien välillä. Pikkukoneet pesevät yhden koneellisen suurin piirtein yhtä nopeasti kuin isommatkin, mutta koska täyttömäärät ovat pienempiä, pesuohjelman kesto pestyä pyykkikiloa kohden on suhteessa pidempi.

Testin parhaan kokonaispistemäärän kerää testin kallein pesukone. Hintaa sillä on peräti 1 700 euroa. Testivoittajan hienopesutulos on testin paras, samoin sähkön- ja vedenkulutus ovat selvästi testin alhaisimmasta päästä. Laite myös pesee pyykit nopeasti, huuhtelee pyykin hyvin ja on hiljainen lingotessa. Kuitenkin toiseksi parhaan pistemäärän keräävä laite on peräti tuhat euroa Testivoittajaa halvempi ja kone jopa pesee kirjopyykin Testivoittajaa paremmin – mutta on samalla koko testiryhmän äänekkäin linkouksen aikana.

Testien lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän asiakasnumerosi. Mikäli et ole Kuluttajan tilaaja, voit myös ostaa lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Testaamme tuotteet puolestasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.