Tavallisilla Muumi-mukeilla voi tienata satasia – ostopalvelujen tarjoamissa hinnoissa hiuksenhienot erot

Muumi-mukit ovat haluttuja keräilijöiden keskuudessa. Ilmiön ympärille on jopa syntynyt useita Muumi-mukien ostopalveluita. Kuluttaja pyysi pistokokeessa hinta-arvion 11 Muumi-mukille. Yksi palvelu ei antanut arviota lainkaan.

Mediassa kerrotaan vähän väliä Arabian Muumi-mukien jälleenmyyntiarvosta. Erikoisista ja harvinaisista mukeista on maksettu jopa 20 000 euroa, mutta tavallisistakin mukeista voi saada satasia.

Monet käytettyjen astioiden myyntiliikkeet ostavat Muumi-mukeja. Lisäksi muutamat verkkosivustot ovat erikoistuneet nimenomaan Muumi-mukeihin tai -astioihin. Mukeja ostavat muun muassa Muumimukit.com-, Muumimukitrahaksi.fi- ja Muumimuki.fi-ostopalvelut. Näistä Muumimuki.fi ostaa vain käyttämättömiä, tarrallisia mukeja, joita ei enää valmisteta.

Kuluttaja pyysi hinta-arvion 11 Muumi-mukille. Mukit ovat käytettyjä, mutta siistissä kunnossa.

Muumimukit.com-sivuston listaus kertoo, että 11 mukin ajantasainen hinta-arvio on Huuto.netin ja Facebook-ryhmissä toteutuneiden kauppojen perusteella yhteensä 800 euroa. Pitääkö arvio paikkansa ja onko palveluiden tarjoamissa summissa eroja?

Pyysimme arvion kolmesta ostopalvelusta: Muumimukitrahaksi.fistä, Muumimukit.comista ja Wanhat kupit -verkkokaupasta. Wanhat kupit on erikoistunut ostamaan ja myymään Arabian vanhoja astioita.

Kuluttajan pistokokeen perusteella 800 euron arvio on yläkanttiin. Eri palveluista saadut hinta-arviot sen sijaan ovat hyvin linjassa keskenään.

Muumimukitrahaksi.fi tarjoaa 11 mukista yhteensä 680 euroa. Hintaan sisältyy mukien pakkaus ja nouto kotiovelta. Jos kupit toimittaa paikan päälle Turkuun, niistä tarjotaan 700 euroa.

Wanhat kupit tarjoaa mukeista 700 euroa, mutta mukit on toimitettava liikkeeseen itse. Myös Wanhat kupit sijaitsee Turussa.

Muumimukit.com ei vastannut Kuluttajan hinta-arviopyyntöön useasta yhteydenotosta huolimatta. Pistokokeemme perusteella kyseistä palvelua ei siis voi suositella mukien myyntiin.

Kommentit (1)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.