Sinkku voi saada kotivakuutuksen halvemmalla kuin lapsiperhe

Testasimme vakuutusyhtiöiden laajat kotivakuutukset. Kilpailuttaminen kannattaa, sillä joidenkin yhtiöiden hintoihin vaikuttaa esimerkiksi kodissa asuvien ihmisten lukumäärä.

Testasimme 8 vakuutusyhtiön laajat kotivakuutukset. Arvioimme vakuutusten ehdot, hinnan ja asiakkaiden tyytyväisyyden vakuutusyhtiöönsä.

Pyysimme testiä varten vakuutusyhtiöiltä laajan kotivakuutuksen hinnan 8 erilaiselle esimerkkiasiakkaalle. Testi paljasti, että kilpailuttaminen todella kannattaa. Vertailemalla voi säästää yli 600 euroa omakotitalon kotivakuutuksesta, ja kerrostalossa asuvakin saattaa puolittaa laskunsa.

Mutta mikä kaikki vaikuttaa kotivakuutuksen hintaan? Lista on pitkä: esimerkiksi vakuutuksenottajan ikä, onko koti oma vai vuokrattu, postinumero ja neliömäärä sekä omavastuun suuruus ja enimmäiskorvaus kodin tavaroille.

Omakotitalon omistaja vakuuttaa myös rakennuksen, jolloin hinta määräytyy muun muassa talon rakennusvuoden, rungon materiaalin, lämmitystavan ja lämmönlähteen sekä käyttövesiputkistojen uusimisvuoden mukaan.

Kaiken lisäksi eri yhtiöillä on omat erikoisuutensa. Esimerkiksi Pohjantähden maksuista saa 2,5 prosentin alennuksen, kun vakuutusmaksun maksaa yhdessä erässä. Sen sijaan vaikkapa Ifin hinta on sama, maksoipa vakuutuksensa kerralla tai 12 erässä.

POP Vakuutuksen ja Säästöpankin Vakuutusten hintoihin vaikuttaa poikkeuksellisesti talouden koko: sinkku maksaa vähemmän kuin lapsiperhe. Ero on keskimäärin 40 euroa vuodessa.

Testimme perusteella If, Pohjola Vakuutus ja LähiTapiola saattavat siis olla perheille parempia vaihtoehtoja kuin POP Vakuutus ja Säästöpankin Vakuutukset.

Koko testi on Kuluttajan tilaajien luettavissa. Kirjautumiseen tarvitset asiakasnumeron painetun lehden takakannesta. Jos et ole tilaaja, voit halutessasi ostaa lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Kommentit (1)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.