Paperilaskun hinta korkeimpaan oikeuteen

Puhelinoperaattorit ja kuluttaja-asiamies ovat tukkanuottasilla paperisen laskun hinnasta. Kuluttaja-asiamies haluaa kieltää operaattoreita perimästä erillistä maksua sellaisilta kuluttajilta, jotka haluavat saada laskunsa paperisena.

Asiaa puitiin markkinaoikeudessa 2 vuotta sitten. Tuolloin Elisan paperilaskusta perimä 1,90 euroa todettiin kohtuuttomaksi. Ja mitä teki Elisa? Laski hintaa – yhdellä sentillä. Nyt Elisan lasku maksaa 1,89 senttiä.

Kaiken kukkuraksi päätös koskee vain Elisaa. Sonera perii yhä paperilaskuistaan 2,90 euroa, eli euron enemmän kuin Elisa.

Kuluttaja-asiamies on valittanut markkinaoikeuden päätöksestä korkeimpaan oikeuteen. Korkeimman oikeuden tuleva päätös koskee vain Elisaa, mutta kuluttaja-asiamies voi sen pohjalta neuvotella paperilaskujen maksullisuudesta myös muiden operaattoreiden kanssa.

 

Oikaistu 17.6. klo 9.50: Viimeistä kappaletta ja otsikkoa on korjattu. Alkuperäisessä tekstissä sanottiin, että kuluttaja-asiamies on vienyt asian uudelleen markkinaoikeuteen ja että haettu päätös koskee kaikkia operaattoreita. Alkuperäinen otsikko kuului näin: Paperilaskun hinta käräjillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.