Kuluttaja 5/2020 on ilmestynyt: testissä laajat kotivakuutukset, induktiotasot ja pensasleikkurit

Kuluttajan numerossa 5/2020 testasimme laajat kotivakuutukset, induktiotasot sekä pensasleikkurit.

Kuluttajan numero 5/2020 on ilmestynyt. Tässä numerossa testaamme laajat kotivakuutukset, induktiotasot sekä pensasleikkurit. Artikkeleissa kirjoitamme lähimetsän superruuista, kodin remontoinnista sekä etälääkäripalveluista. Testit ja artikkelit ovat Kuluttajan tilaajien luettavissa verkkopalvelussamme. Kirjautumiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän asiakasnumeron. Voit myös halutessasi ostaa yksittäisen testin. 

Testissä laajat kotivakuutukset: voit säästää jopa satoja euroja

Testasimme 8 vakuutusyhtiön laajat kotivakuutukset. Arvioimme vakuutusten ehdot, hinnan ja asiakkaiden tyytyväisyyden vakuutusyhtiöönsä. Pyysimme testiä varten vakuutusyhtiöiltä laajan kotivakuutuksen hinnan 8 erilaiselle esimerkkiasiakkaalle. Mukana oli niin omakoti-, kerros- kuin rivitaloasujia, vuokralaisia ja omistusasujia, pieniä ja isoja asuntoja kuin pääkaupunkiseutulaisia ja pikkupaikkakuntalaisiakin. Hinnan piti sisältää määrätyt osavakuutukset. Näin hinnoista saatiin vertailukelpoiset. Testissämme selvisi, että kilpailuttamalla voi säästää yli 600 euroa omakotitalon kotivakuutuksesta, ja kerrostalossa asuvakin saattaa puolittaa laskunsa. Testimme perusteella etenkin Fennian ja Pohjantähden asiakkaat pulittavat kotivakuutuksistaan keskimäärin toista sataa euroa enemmän kuin muut.

Testissä induktiotasot: hinta ei korreloi laadun kanssa

Testasimme 18 induktiotasoa noin 300–1 300 euron hintaluokassa. Induktiotasoista 10 osoittautui kokonaisuudessaan hyviksi ja loput 8 tyydyttäviksi. Hinta ei korreloi laadun kanssa, sillä kalleimmat induktiotasot eivät yltäneet kärkisijoille. Laboratorio selvitti induktiotasoista suorituskyvyn, käyttömukavuuden, sähkönkulutuksen, turvallisuuden ja melun. Suorituskykyarvosanassa huomioitiin muun muassa alhaisen lämpötilan ylläpito, lämmön jakautuminen, keittotason maksimaalinen kapasiteetti ja lämmön siirtäminen sekä lämmön jakautuminen laajennetulla keittoalueella niiden laitteiden kohdalla, jossa keittoalueen laajentaminen oli mahdollista.

Testissä pensasleikkurit: isot hintaerot, leikkuukyky riippuu pensastyypistä

Testasimme 22 pensasleikkuria hintaluokassa 80–450 euroa. Laitteista 18 oli akulla varustettuja ja 4 sähköjohdollisia. Akkumalleista 5 oli pitkävartisia, joten erottelimme ne erikseen tuotetaulukossamme. Pensasleikkureista testattiin pensasaidan leikkaaminen, käytön helppous, akun kesto ja latausnopeus (niissä laitteissa missä oli akku) sekä sähköturvallisuus ja mekaaninen turvallisuus. Yhdestäkään testaamastamme laitteesta ei löytynyt turvallisuuspuutteita. Kaikki laitteet toimivat ainoastaan silloin, kun kummankin kahvan käynnistyspainike painettiin pohjaan saakka, ja laitteet sammuivat heti jos jompaakumpaa painiketta ei painettu. Testattujen pensasleikkureiden tyypillinen akkukesto on noin puolesta tunnista tuntiin. Nopeimmillaan akku loppui vain 13,5 minuutissa, pisimmillään akku kesti peräti 1 tunnin ja 44,5 minuuttia. Pensasaidan leikkaamista testattiin kolmella eri pensastyypillä: havupensaalla sekä aina- ja kesävihannoilla pensailla. Leikkaamistesteissä huomioitiin muun muassa leikkuukyky, työn jälki ja leikkuunopeus. Testatuista pensasleikkureista useimpien leikkuukyky on hyvä, joskin tuloksissa on eroa riippuen pensastyypistä.

Tutkittua tietoa ostopäätösten tueksi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.