Kuluttaja 3/2020: Testissä pankkien peruspalvelut, ikkunanpesuaineet ja jääkaappi-pakastimet

Kuluttaja 3/2020:ssa testaamme pankkien yksityishenkilöille tarjoamat peruspalvelut, kaupalliset ja itse tehdyt ikkunanpesuaineet sekä jääkaappi-pakastimet.

Kuluttajan numero 3/2020 on ilmestynyt. Tässä numerossa testaamme pankkien peruspalvelut, ikkunanpesuaineet sekä jääkaappi-pakastinyhdistelmät.

Lue myös: Kuluttaja 3/2020:n artikkeleissa käytettyjen autojen viat, kodinkoneiden käyttöikä, yrttien ja salaattien kasvatus.

Pankkien peruspalvelut

Pankkien peruspalveluiden hintahaitari on suuri, selvisi 10 pankin testissämme. Käyttötili, yhdistelmäkortti sekä verkkopankki maksavat keskimäärin noin 60 euroa vuodessa, mutta yksi pankeista tarjoaa nämä palvelut asiakkailleen maksutta. Myös pankkien palveluissa on isot erot. Kaikkien pankkien verkkopankkimaksuun sisältyy älypuhelinsovellus, mutta vain puolet pankeista tarjoaa sovelluksessaan mahdollisuuden meno- ja tulotyyppien seurantaan. Älypuhelinsovelluksen ohella asiointia helpottavat kattava konttoriverkosto sekä viiden pankin tarjoama henkilökohtainen yhteyshenkilö. Hintojen ja palveluiden lisäksi vertasimme pankkien asiakastyytyväisyyttä.

Jääkaappi-pakastimet

Jääkaappi-pakastinyhdistelmät säilyttävät elintarvikkeet monesti liian lämpimässä, selvisi 14 yhdistelmälaitteen testissämme. Vain yksi laite selvisi testissä moitteettomasti. Peräti 8 laitteella sekä jääkaappi- että pakastinosioiden toiminnassa oli huomautettavaa. 4 tuotteen kohdalla moitittavaa oli jääkaappiosassa, 1 tuotteen kohdalla pakastinosassa. Lämpötilojen lisäksi testasimme käyttömukavuuden, sähkönkulutuksen, melutason sekä rakenteen ja materiaalien laadun. Nettitesteissä yhdistelmälaitteiden lisäksi erilliset jääkaapit ja pakastimet.

Ikkunanpesuaineet

Keväällä on oikea aika ikkunoiden pesuun. Testasimme 12 kaupasta ostettua ikkunanpesuainetta sekä 3 verrokkia. Testissä selvitimme, miten hyvin ikkunanpesuaineet pesevät pölyn ja rasvan, kuinka paljon pesuaineista jää raitoja lasiin, miten hyvin pesuaineet suojaavat pisarajäljiltä sekä miten kiiltäväksi ikkunat jäävät pesun jälkeen. Testitulosten perusteella itse tehty ikkunanpesuaineseos on yhtä hyvä kuin paraskaan kaupasta ostettu ikkunanpesuaine, ja sen litrahinta on reilusti kaupallisia tuotteita halvempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.