Influenssarokotuksen perhehinnoissa kymmenien eurojen hintaerot – perheajan varaaminen säästää aikaa ja vaivaa

Kysyimme yksityisiltä lääkäriketjuilta influenssarokotuksen hinnoista ja ajanvarauksesta lapsiperheelle.

Influenssarokotteen ottaminen koko perheelle voi käydä kukkarolle, ja perheenjäsenten rokottaminen saattaa vaatia useamman käynnin terveysasemalla. Influenssarokotteen saavat maksutta riskiryhmään kuuluvat, muut joutuvat maksamaan siitä.

Kysyimme kolmelta yksityiseltä palveluntarjoajalta, paljonko nelihenkisen perheen rokottaminen maksaa ja onnistuuko koko perheen rokottaminen kerralla.

Kolmesta kyselyymme vastanneesta lääkäriketjusta edullisimman hinnan tarjoaa Mehiläinen, jolla koko perheen rokottaminen maksaa halvimmillaan 118 euroa. Yhden injektiona annettavan rokotuksen normaalihinta on 46 euroa, mutta yhteishintaa laskee Mehiläisen myöntämä perhealennus.

”Perhe, joka asioi samalla käynnillä, on oikeutettu perhealennukseen. Silloin ensimmäinen rokote on listahintainen ja seuraavien perhejäsenten hoitajapalkkiosta saa alennuksen”, liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf kertoo.

Perhealennusta ei huomioida, jos perheenjäsenet käyvät rokotettavana erikseen. Hinnat sisältävät rokoteaineen ja rokottamisen, eikä poliklinikka- tai Kanta-maksua lisätä.

Asklöfin mukaan jokaiselle perheenjäsenelle tulee mielellään varata oma rokotusaikansa tai vähintäänkin yksi tupla-aika, eli erityisiä perheaikoja ei ole tarjolla. Rokotusajat ovat tyypillisesti 10–15 minuuttia, jonka lisäksi asiakasta neuvotaan jäämään 15–20 minuutin seurantaan allergisen reaktion varalta.

”Jokaisen rokotusta saavan henkilön kohdalla kartoitetaan rokoteturvallisuuteen liittyvät esitiedot ja rokotteen sopivuus asiakkaalle, jonka jälkeen asiakas saa rokotteen. Erityisesti pienten lasten kohdalla rokotteen antamiseen kannattaa varata rauhallinen hetki”, Asklöf sanoo.

Terveystalo tarjoaa 20-40 minuutin perheaikoja

Terveystalo ei tarjoa perhealennuksia, vaan influenssarokotuksen kokonaishinta on 47 euroa per henkilö, jolloin neljän perheenjäsenen rokottaminen maksaa 188 euroa.

Terveystalolta saa kuitenkin perheaikoja. Koko perheen rokottaminen onnistuu siis yhdellä vastaanottokäynnillä, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Perheajan kesto on 20–40 minuuttia perheen koosta riippuen. Yhtä henkilöä kohti varataan tyypillisesti kymmenen minuutin aika.

Pihlajalinnan tarjonnassa ei ole perhealennuksia tai perheaikoja, mutta influessarokotuksen normaali kokonaishinta on kahta kilpailijaa edullisempi, 43 euroa. Nelihenkisen perheen rokottaminen maksaa siis 172 euroa. Ajan pituus ei vaikuta hintaan, ja kaikille rokotettaville pitää varata aina oma aika.

Myös Pihlajalinnalla influenssarokotuksille varattu vastaanottoaika on 10–15 minuuttia per henkilö. Käytännössä perättäiset ajat varanneen perheen rokotukset voivat hoitua nopeammin, mutta lopulliseen hintaan tällä ei ole vaikutusta.

Lääkärikeskus Aava ei vastannut hintatiedusteluihimme perjantaihin 3.12. mennessä.

Silmiä avaavia juttuja, ei mainoksia

Kommentit (1)

Saaristolääkärit Oy / Punkkibussi hoitaa nelihenkisen perheen ilman ajanvarausta 118€

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.