Iskuporakoneet

4.95 €

Iskuporakoneet

7.3.2012|
Suorituskykyä testattiin erikseen porauksen ja ruuvauksen osalta.  Kolmeen eri materiaaliin porattiin viisi reikää kuhunkin, poraamiseen kulunut aika mitattiin. Jokaisen reiän jälkeen koneeseen vaihdettiin uusi terä. Iskuporausta testattiin poraamalla betoniharkkoon 50 mm:n syvyyteen 12 mm:n ja 16 mm:n terillä ja graniittiin 30 mm:n syvyyteen 6 mm:n teriä käyttäen. Metalliin porausta testattiin 6 mm:n terällä 5 mm:n syvyyteen. Ruuvausta sekä puuhun että metalliin testattiin erikokoisin ruuvein.

Käyttömukavuuteen vaikuttivat muun muassa ergonomia, koneen paino ja sen jakautuma (tasapaino), käyttökytkinten toiminta, terien ja lisävarusteiden kiinnittämisen ja irrottamisen helppous, työkohteen näkyvyys, kädensijojen mukavuus, merkinnät, istukan toiminta, poraussyvyyden rajoitin, äänet ja värinät sekä johdon pituus.

Kestävyyttä mitattiin käyttämällä koneita testipenkissä todellista käyttöä jäljittelevällä tavalla siten, että käytössä oli erilaisia kuormituksia ja eripituisia lepojaksoja. Jos laitteeseen tuli vika, testi uusittiin toisilla saman mallin laitteilla. Testi imitoi koneen todellista käyttöä koko sen käyttöiän aikana.

Ominaisuuksia, jotka vaikuttivat arvosanaan, olivat muun muassa nopeuden säätö ja lukitus, pyörimissuunnan vaihto, iskuasetukset, pikapysäytys sekä mahdolliset elektroniset toiminnot kuten porauskohdetta valaiseva ledivalo ja pölynpoisto.

Käyttöohjeita arvioitiin erityisen arviointiohjelman perusteella tarkastelukohteina mm. perustiedot käytöstä, käyttöturvallisuudesta ja ympäristövaikutuksista sekä ohjeen havainnollisuus ja ymmärrettävyys.

Turvallisuus arvioitiin EN 60745-2-1 ja EN 60745-2-6A1 -normien mukaan. Huomioitavia seikkoja olivat esimerkiksi suoja sähköiskuja ja virtapiikkejä vastaan sekä kytkimen reagointi (vääntömomentin muutos) tilanteissa, joissa kone pysäytetään äkillisesti.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.