Mitä testi sisältää?
Itsenäisesti siivoava robottipölynimuri on kätevä arjen apu, vaikka sillä ei välttämättä saa yhtä puhdasta jälkeä kuin tavallisella pölynimurilla. Modernit robotti-imurit siivoavat järjestelmällisesti huone kerrallaan ja palaavat tarvittaessa latausasemalle täydentämään akkua. Ne yleensä osaavat myös tunnistaa satunnaiset esteet, kuten lattialle jääneet sukat tai johdot.
Robotti-imurin puhdistus- ja huoltotarvetta voi vähentää hankkimalla tyhjennysasemalla varustetun laitteen, jolloin imuri tyhjentää roskat automaattisesti telakassa olevaan pölypussiin. Lisää helpotusta kodin siivoukseen saa valitsemalla moppaavan robotti-imurin, joka pyyhkii lattiat imuroinnin ohessa.
Mitä tahansa robotti-imuria ei kuitenkaan kannata ostaa. Testasimme 19 robottipölynimuria, ja siivoustuloksissa on suuria eroja. Testatuista tuotteista esimerkiksi vain yksi moppaa hyvin, ja yksi siivoaa lemmikinkarvat matoilta muita paremmin.
Suorituskyvyn lisäksi robotti-imurien hinnoissa on satojen eurojen eroja. Rahalla saa monipuolisempia ominaisuuksia, mutta hyvin siivoavan robotin löytää myös edullisemmasta hintaluokasta. Testimme auttaa selvittämään, mikä on budjettiisi ja tarpeisiisi paras robotti-imuri.
Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista sekä tiedot imurien ominaisuuksista ja lisävarusteista. Näet taulukosta laitteiden ajantasaisia hintatietoja ja voit katsoa, mistä robotti-imurin saa ostettua halvimmalla.
Robotti-imurien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 21.2.2024. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 2/2024.
Näin testasimme robotti-imurit
Robottipölynimurit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin siivoustulosta, käyttömukavuutta, navigointia ja esteiden väistämistä, melutasoa ja sähkönkulutusta.
Lue lisää robotti-imurien testauksesta