testi-ilmastointilaitteet4

Kaikkien ilmastointilaitteiden mukana toimitetaan kaukosäädin.

Neljä ilmastointilaitetta sai täyden kympin viilennysnopeudesta

Testin yhdeksästä ilmastointilaitteesta kuusi sai kokonaisarvosanakseen hyvän ja kolme tyydyttävän. Hyvän kokonaisarvosanan ansainneista laitteista neljä sai peräti täyden kympin viilennysnopeudestaan. Ne viilensivät 35-asteisen huoneen 30-asteiseksi noin 3 minuutissa ja 25-asteiseksi noin 20–30 minuutissa.

Testivoittajaksi nousee 450 euron hintainen Whirlpool PACW29COL, joka viilensi huoneen 25-asteiseksi joukon nopeimmin. Lisäksi huoneen lämpötila pysyi erittäin tasaisena. Whirlpool on kuitenkin äänekäs ja sähkönahne, kuten kaikki muutkin testin laitteet. Whirlpoolissa on myös testin pisin poistoilmaletku.

Testivoittaja-Whirlpoolin hinta-laatusuhde on hyvin kohdallaan, sillä sitä kalliimmat ilmastointilaitteet sijoittuvat 2.–7. sijoille. Kaksi Whirlpoolia halvempaa mallia jäivät testin viimeisille sijoille. Tästä syystä emme myönnä tällä kertaa Hyvä ostos -merkkiä. Testivoittajaa halvemmat mallit pärjäävät selvästi sitä huonommin.

Lue myös: 10 kysymystä viilennyslaitteista – millaisella laitteella saa kodin viileäksi?

Oikaisu 17.5.2021:
Testivoittaja Whirlpool PACW29COL:ssa ei ole lämmitystoimintoa. Tieto on korjattu artikkeliin ja taulukkoon. Lämmitystoimintoa ei testattu, eikä virhe siksi vaikuta testiarvosteluun.

Testitulokset

Näin testasimme

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.