Nämä annokset tilasimme Lunchiesta ja ResQ:sta

Lunchie:
Nyhtökaurasalaatti, SIS. Deli+Café, 5 € (normaalihinta 11,20 €)

ResQ:
Ciabatta ja tuorepuuro, Ciao Caffe!, yhteensä 4,90 € (normaalihinta 8,30 €)
Ruokakassi, K-Market Lapuankatu, 7,50 € (normaalihinta arviolta 20 €)

Uusia hävikkiruokatoimijoita tulossa

Tavalliset ruokakaupat ovat myyneet päiväysvanhaksi menevää ruokaa alennuksella iät ja ajat, mutta pian hävikkiruokaa saa myös siihen erikoistuneesta kivijalkakaupasta. Suomen ensimmäinen hävikkiruokamyymälä, Kirkon Ulkomaanavun WeFood, aloittaa kauppakeskus Redissä Helsingin Kalasatamassa 20. syyskuuta.

WeFood myy elintarvikkeita ja muita tuotteita 30‒50 prosenttia alle normaalihintojen. Muuten ruoka jäisi myymättä esimerkiksi ulkonäön tai parasta ennen -päiväyksen vuoksi. Siinä missä hävikkiverkkokauppojen tuotteet tulevat pääasiassa maahantuojilta ja valmistajilta, Kirkon Ulkomaanapu kerää myytävänsä kaupoilta, ravintoloilta ja tukuilta.

Voitot menevät Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyöhön, ja kauppa toimii suurelta osin vapaaehtois- ja harjoittelijavoimin.

Kaupan perustamista on rahoitettu joukkorahoituksella, niin sanotuilla virtuaaliosakkeilla. Rahoittajat saavat vastineeksi muun muassa lisäalennuksia myytävistä tuotteista.

WeFoodin lisäksi markkinoille on tulossa helsinkiläinen startup-yritys Froodly. Froodly kehittää parhaillaan mobiilisovellusta nimeltä Froodly GO, joka tekee hävikin pelastamisesta Pokemon GO -peliä muistuttavan kokemuksen. Pelaajat hankkivat lähialueen kaupoista näiden tarjoamia hävikkituotteita. Kaupat ilmestyvät sovelluksen kartalle tietyksi ajaksi kerrallaan, jonka aikana pelaajalla on mahdollisuus käydä pelastamassa tuote. Ostoksillaan he keräävät pisteitä, joilla pelissä pääsee etenemään seuraavalle tasolle ja joiden avulla voi saada palkintoja.

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.