Testasimme 72 puhelinta: kaksi reputti kestotestin, 120 euron puhelimessa paras kuuluvuus heikossa kentässä

Testasimme peräti 72 puhelinta: kaikki eivät selvinneet vaurioitta kestotesteistä.

Testasimme uusimmassa numerossamme peräti 72 älypuhelinta. Suorituskyvyltään ja käyttömukavuudeltaan useimmat testaamamme puhelimet pärjäävät vähintäänkin hyvin. Kaikista tehokkaimmat suorittimet ovat Applen tuoreimmissa iPhone-puhelimissa, mutta useiden muiden valmistajien Android-käyttöjärjestelmää käyttävät puhelimet toimivat nekin arkikäytössä sutjakkaasti. Akkukestoltaan parhaat puhelimet ovat tyypillisesti noin 200-400 euroa maksavia Android-puhelimia.

Testattujen puhelinten parhaat kamerat löytyvät Applen ja Samsungin uusimmista ja kalleimmista malleista. Hämäräkuvauksessa Applen puhelimet vievät kärkipaikat. Jos puhelimen kuvauslaatu on tärkeää, mutta puhelimesta ei halua pulittaa tuhatlappusta, halvemmallakin voi saada kelvon kamerapuhelimen.

Testasimme puhelimista myös puheluiden äänenlaadun sekä kuuluvuuden heikossa kentässä. Puheluissa äänenlaadultaan testin parhaat laitteet ovat kaikki Samsungin valmistamia. Heikossa 4g-kentässä paras kuuluvuus oli vain 120 euron hintaisella puhelimella.

Testasimme myös puhelinten kestävyyttä: puhelimia pudoteltiin 100 kertaa 80 senttimetrin korkeudelta, niitä kasteltiin sadesimulaattorissa 5 minuutin ajan ja vedenkestävinä markkinoituja puhelimia upotettiin veteen valmistajan ilmoittavan vedenkestävyyden mukaisesti. Lisäksi näytön ja kameralinssin naarmunkestävyys testattiin. Kestävän laitteen voi saada edullisestikin: esimerkiksi vain 170 euroa maksava puhelin vastaa kestävyydeltään testin kalleimpia laitteita. Muita selvästi heikommin kestävyystesteissä pärjäsivät Xiaomi Redmi Note 10 Pro sekä Google Pixel 4a, jotka eivät selvinneet pudotustesteistä ehjinä.

Testien lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän asiakasnumerosi. Mikäli et ole Kuluttajan tilaaja, voit myös ostaa lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Testaamme tuotteet puolestasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.