Istumapaikka ei ollutkaan taattu – ”Emme missään nimessä tietoisesti tuplabuukkaa junia”

Junalippu istumapaikkoineen on ostettu jo kuukautta aiemmin, mutta junaan noustessa paikalla istuukin joku muu. Molemmilla matkustajilla on lippu samalle paikalle. Toinen heistä joutuu etsimään vapaata paikkaa täpötäydestä junasta.

Näin kävi pääsiäismaanantaina usealle matkustajalle, jotka kulkivat iltapäivällä IC8-junalla Joensuun ja Helsingin väliä. Mistä oli kyse?

VR:n viestinnästä kerrotaan, että tuplabuukkaukset johtuivat teknisistä ongelmista.

”Tällaisissa tapauksissa taustalla on esimerkiksi sellainen tekninen virhetilanne, jossa myyntijärjestelmä on myynyt lipun, mutta tieto ei jostain syystä ole mennyt paikanvarausjärjestelmään asti, eikä paikka siten ole tallentunut varatuksi”, kertoo Juulia Piirainen VR:n viestinnästä.

VR:n mukaan tuplabuukkauksia tapahtui pääsiäisenä vain kyseisellä junavuorolla. Vuosittain tuplabuukkauksia tulee VR:n tietoon joitakin kymmeniä.

Lentojen tuplabuukkaukset ovat yleisiä, mutta raideliikenteessä niitä ei VR:n mukaan ole ryhdytty tarkoituksellisesti käyttämään. ”Emme missään nimessä tietoisesti tuplabuukkaa junia”, Piirainen sanoo.

Tuplabuukatun paikan saanut junamatkustaja voi saada VR:ltä hyvitystä matkalipustaan. Matkan aikana matkustajan kannattaa kääntyä konduktöörin puoleen vapaana olevan istumapaikan löytämiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.