RATSASTUSLEIRI KESKEYTYI

Viikon mittaiselle ratsastusleirille osallistunut lapsi keskeytti leirin toisena leiripäivänä pudottuaan hevosen selästä. Leirin järjestäjä palautti 250 euron leirihinnasta 135 euroa. Leiriläisen äidin mielestä palautettu summa oli liian pieni.

Kuluttajajariitalautakunta totesi, että kysymys oli valmismatkalain tarkoittamasta valmismatkasta, koska leirin hintaan sisältyi muun muassa majoitus ja ratsastustunnit. Saadun selvityksen mukaan vahinko ei johtunut leirin järjestäjän huolimattomuudesta, vaan kyseessä oli puhdas tapaturma. Leirin järjestäjä oli täyttänyt valmismatkalain mukaisen avustusvelvollisuutensa toimittamalla leiriläisen terveyskeskukseen. Vamman hoitokulut jäivät siten leiriläisen omalle vastuulle.

Valmismatkalaissa ei ole säännelty matkustajan oikeutta keskeyttää matkaansa sairastumisen vuoksi. Osapuolilla on näin ollen mahdollista sopia tästä. Lautakunta katsoi, että leirin järjestäjällä oli oikeus saada korvaus leirivarauksesta, leirijärjestelyistä sekä keskeytyksestä aiheutuneista kuluista. Leiriläinen oli myös käyttänyt osan leiriin kuuluneista palveluista. Lautakunta ei pitänyt leiristä perittyä maksua kohtuuttomana eikä siis suosittanut hyvitystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.