Laiton tilaus

Asiakas tilasi luottokortilla ulkomaisesta verkkokaupasta spray-maalin, jolla on tarkoitus estää auton rekisterikilven tallentuminen nopeusvalvontakameraan. Oikeaa tuotetta ei lähetetty, vaan paketissa oli muita tuotteita. Asiakas vaati luottokorttiyhtiötä palauttamaan maksamansa 73,90 euroa korkoineen sekä lähes 800 euroa ajankäytöstä, asiakirjojen kääntämisestä ja lakimiespalveluista.

Asiakas oli yrittänyt ostaa tuotteen, jonka käyttötarkoitus oli lainvastainen. Asiakas väitti, ettei hänen ollut tarkoitus käyttää tuotetta Suomessa, mutta lautakunta ei pitänyt tätä uskottavana. Tilaus oli hyvän tavan vastainen, joten laki ei suojannut kuluttajaa. Tappio jäi asiakkaan kontolle.

Kommentit (6)

Automaattivalvonta se vasta hyvän tavan vastaista onkin. Tämä olisi pitänyt ehdottomasti hyväksyä. Tässä ei nyt kyllä ole oltu kuluttajan puolella yhtään hiukkaa.

Ei kai lautakunnan kuulukaan olla kenenkään puolella vaan se tekee objektiivisiä ratkaisuja. Mielestäni tässä toimittu juuri niin ja tehty oikea päätös.

Lautakunta todenäköisesti esti hyvän huijauksen, siis kuluttajan huijauksen. Jos haluaa, että rekisterikilpi ei näy tutkassa, ainoa vaihtoehto on maalata se täysin umpeen, mutta silloin saa sakot muista syistä kuin ylinopeudesta. Sen sijaan kaikki muut keinot yrittää huijata tutkaa, epäonnistuvat. Myytinmurtajat testasi kaikkia keinoja, eikä mikään tutkan huijuskeinoista auttanut.

noi tuotteet on käytännössä kaikki kusetuskamaa, tutkan ja kameran vastakeinot on aikalailla erilaiset, rekisterikilven pinnoittamisella ei ole mitään merkitystä tutkan toimintaan

Kiitos oikeasta päätöksestä. Lämmittää mieltä nähdä, että liikennesäännöistä piittaamaton huijari saa ansionsa mukaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.