Hidasälyinen televisio

Television käynnistyminen kesti noin 20 sekuntia. Toiset 20 sekuntia kului ennen kuin TV totteli kaukosäätimen komentoja, esimerkiksi äänenvoimakkuuden säätöä tai kanavan vaihtamista. Ostajan mielestä tämä oli virhe. Hän vaati telkkarin korjaamista, kaupan purkamista tai 250 euron hinnanalennusta. Myyjän mielestä viive oli älytelevisiolle normaali.

Asiakkaan mielestä television käynnistyminen kesti kaikkinensa 40 sekuntia. Lautakunta kuitenkin katsoi, että käynnistysaika oli 20 sekuntia, koska TV:stä tuli kuvaa ja ääntä 20 sekunnissa. Tämä ei ole tavanomaisesta selvästi poikkeava aika. Lisäksi käynnistysaika oli niin vähäinen seikka, ettei kysymyksessä ollut virhe. Ostaja jäi ilman hyvitystä.

Kommentit (2)

Toki mitä enemmän, tekniikkaa niin se tuppaa hitaaksi muuttumaan, mutta eipä sitä yleensä mainita jos se on hidas aukeamaan.

Valitettavasti tämä kuluttajariitalautakuntakin koostuu tavallisista ihmisistä jotka luultavasti myöskin tulevat kaupoissa katalien valmistajien ja ketkujen myyjien huijaamaksi ja ostavat halvan ja hitaan älytelevision tai täysin käyttökelvättoman halvan läppärin tai kännykän. Siinäpä syy miksi kuluttajariitalautakuntakaan ei pysty suojelemaan valistumatonta ja lahjatonta kuluttajaa, sanan ”kuluttaja” täydessä merkityksessä. Nykyään ei enää kannata valmistaa kunnollista tavaraa, kun huonosta saa enemmän kokonaistuottoa, tähän kyllä tarvittaiiin lainsäädäntöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.