EREHDYKSEN OIKAISU

New Yorkiin tarvittiin hotellimajoitus kolmeksi yöksi ja varaus tehtiin sähköpostitse saadun hintatiedon perusteella hintaan 137 dollaria yöltä ja isommasta huoneesta 159 dollaria yöltä. Matkatoimistolle maksettiin sittemmin sen esittämän laskelman mukaisesti 296 dollaria. Hotellivoucher oli kirjoitettu koko hotellissa yöpymisajalle. Matkan jälkeen tuli lisälasku ja selitys, että matkustajat olivat maksaneet vain yhden yön majoituksen ja kolmelta yöltä veloitus oli 888 dollaria.

Kuluttajariitalautakunta piti lisäveloitusta perusteltuna. Erehdys voidaan korjata, jos asiakkaat olivat tienneet tai heidän olisi pitänyt tietää erehdyksestä. Matkustajien olisi pitänyt huomata matkatoimiston erehdys. He eivät olleet voineet olla vilpittömässä mielessä majoituksen maksaessaan, koska he olivat tehneet varauksen saamiensa hintatietojen perusteella.

Sen sijaan alun perin matkatoimiston virheestä aiheutuneen asian selvittämisestä oli syntynyt matkalaisille selvittelykuluja, jotka lautakunta suositti matkatoimistoa korvaamaan 10 eurolla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.