Vene painui pinnan alle 

Vene upposi rannassa. Omistaja vaati ilkivaltavakuutuksesta 6 000 euron korvausta. Vene oli ollut kiinni poijussa ja puussa. Omistajan mielestä joku oli käynyt irrottamassa veneestä tulpan. Hän kertoi, että veneen välipohjan vesitilanne tarkastettiin monta kertaa viikossa kalastusretkien yhteydessä. Vakuutusyhtiö ei uskonut ilkivaltaan.

Vedenpoistoaukon tulppa oli ollut löysällä. Välipohjaan oli päässyt vettä, jolloin vene oli uponnut. Ilkivallan tekijän olisi pitänyt varta vasten kahlata irrottamaan tulppa. Jos joku olisikin näin tehnyt, hän olisi todennäköisesti irrottanut tulpan kokonaan eikä vain löysännyt sitä. Ilkivallasta ei ollut riittävästi todisteita, joten asiakas sai itse kärsiä vahingon.

Kommentit (3)

”Ilkivallan tekijän olisi pitänyt varta vasten kahlata irrottamaan tulppa. Jos joku olisikin näin tehnyt, hän olisi todennäköisesti irrottanut tulpan kokonaan eikä vain löysännyt sitä. ”

No entäs jos tämä oletettu ilkivallan tekijä ajattelikin tismalleen näin? Hän vain löysentää tulppaa, jolloin ei voida olla varmoja tahallisesta teosta. Sit taas jos vetäisee koko tulpan veks, niin on ilmiselvää että tahallaan tehty…

Olipas järjetön päätös. Ainakin ilkivallantekijät olivat tapauksessa jonka hiljattain näin löysänneet erään laitteen muttereita niin että ne sitten irtoaa tod.näk kun joku laitetta seuraavaksi käyttää.

Tietty yhtälailla kyseessä olisi voinut olla vakuutuspetosyritys ja vakuutusteollisuushan perustuu siihen että keksitään pakollisia vakuutusmaksuja ja sitten säädetään präntti niin ettei tarvitse ikinä mitään maksaa, paitsi jos nyt jotain aivan uutta + poikkeuksellista tapahtuu. Eli vakuutus suojaa vain tuollaisilta jutuilta, ei sellaisilta onnettomuuksilta joita on jo ennen tapahtunut. Siksi en ole ikinä vakuutusta ottanut. Vakuutusyhtiölle voin soittaa sitten kun keksivät vakuutuksen joka kattaa kaiken mahdollisen (käytännössä viisaat perustavatkin aina oman vakuutusyhtiön ja myyvät itselleen tuollaisen vakuutuksen joka sitten rahoitetaan hölmöjen rahoilla joille kelpaa joku rajoitetumpi vakuutus)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.