Melua junassa

Asiakas matkasi junalla Helsingistä Tampereelle. Hänestä matkalla oli sietämätön meteli. Junasta kuului kolinaa ja laahausta lähes koko matkan ajan. Matkustajalle tuli oikeaan korvaan jatkuva tinnitus, josta aiheutui ahdistusta ja nukahtamisvaikeuksia. VR tutki asiaa ja testasi junaa. Istumapaikan läheisyydessä ei ollut ääntä aiheuttavia laitteita. Muut matkustajat eivät olleet kertoneet ongelmasta. Matkustaja ei ollut ilmoittanut häiriöistä matkan aikana eikä pyytänyt saada vaihtaa paikkaa.

Melua ei voitu tarkistaa matkan aikana, koska matkustaja valitti asiasta vasta jälkikäteen. Melua ei ollut havaittu jälkikäteen tehdyissä tarkastuksissa. Lääkärin­todistus tosin vahvisti, että matkustajalla oli todettu tinnitus. Matkustajan kertoman mukaan tinnitus oli tullut junamatkalta, mutta tinnitus voi tulla monesta eri syystä. Pelkästään junamatkan ajallinen yhteys tinnitukseen ei todistanut, että tinnitus johtui junan melusta. Matkustaja ei saanut vaatimiaan 672 euron korvauksia.

Kommentit (1)

Matkustan paljon junalla mutta ongelmallinen meteli syntyy yleensä puhelimeen kailottavasta matkustajasta. Eniten harmittaa, jos paikka on varattu Extra-luokasta, jossa olettaisi matkustamisen olevan viihtyisämpää. Mutta ei, siellä joku itseään tärkeänä pitävä businessman tiedottaa kovaan ääneen yrityksen asiat yleiseen tietoon. Junat itsessään ovat hiljaisia kulkuvälineitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.