Läppäri hajosi postissa

Omistaja myi kannettavan tietokoneensa 350 eurolla ja lähetti sen ostajalle. Kone rikkoutui postissa. Se oli pakattu kuplamuoviin, ja paketin päällä luki ”särkyvää”. Ostaja ja myyjä vaativat Postilta 400 euroa koneesta ja 200 euroa muusta vahingosta. Postin mukaan paketin pitää kestää koneellinen käsittely, jos se lähetetään tavallisena lähetyksenä.

Pelkkä kuplamuovi ei välttämättä riitä kannettavan tietokoneen pakkaamiseen, vaan siihen on käytettävä esimerkiksi styroksia. Rikkoutuminen johtui puutteellisesta pakkaamisesta. Paketille ei ollut ostettu lisäpalvelua, jossa paketti olisi käsitelty erikseen. Rikkoutuminen oli lähettäjän vastuulla eikä korvausta maksettu.

Kommentit (3)

Posti voisi tiedottaa käsittelytavat, vakuuttaminen, korvausten ylärajat jos yleesä korvataan ym. Yleensä hankalaa edes kysellä ainakaan pienistä sattumuksista. Kenen vastuulle asia edes kuuluu.

Ei ole styroksia uusissakaan, vaan pahveja kennotettu ja ohut kuplamuovi koneen päällä. Styroksi ei vaimenna tarpeeksi iskuja, joita juotokset ei kestä. Palloksi rutattuja sanomalehden lehdet välissä vaimentaa paremmin kuin laatta styroksi..

Käsittämätöntä, että posti ei myy lähetyksille vakuutusta. Vakuutus myydään ainoastaan yritysasiakkaille.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.