Kalliita pelejä ilman lupaa

12-vuotias poika osti kioskilta Google Play -lahjakortteja yhteensä 500 eurolla. Kun vanhemmat saivat tietää ostoista, he vaativat kioskia palauttamaan rahat. Lapsella ei ollut lupaa tehdä näin suuria ostoksia. Kioskinpitäjän mukaan poika oli ostanut kortit käteisellä ja kertonut keränneensä rahapotin pelitiimiltään. Kauppias oli kysynyt pojalta, puhuuko tämä totta, mihin poika oli vastannut myöntävästi.


Poika oli tehnyt ostokset kahtena päivänä, ensin 200 eurolla ja sitten 300:lla. 
Alaikäinen voi tehdä omin päin vain tavanomaisia ja vähämerkityksisiä ostoksia. Vaikka peliostokset ovat 12-vuotiaalle tavallisia, 500 euron ostokset eivät ole vähäisiä. Sillä, oliko kioskinpitäjä yrittänyt tarkistaa, mistä poika oli saanut rahat, ei ollut merkitystä. Kioskin oli palautettava rahat.

Kommentit (4)

Ymmärrän että tässä tilanteessa kyseessä ei ollut vähäiset ostokset. Mutta entä tilanteessa jos summa olisi molempina päivinä 50€. Ja ostettu eri myyjiltä. Olisiko kauppias vastuussa silloin? Myyjät? Tai jos edellä mainitussa tapauksessa olisi eri myyjät? Olisiko vastuu silloin jaettu kahden myyjän kesken vai kauppiaan. Entäs jos kauppias itse myisi toisena ja myyjä toisena päivänä? -utelias

Kauppias maksoi koko summan, vaikka myyjä myi toisella kerralla.

Hei! Kiinnostavia kysymyksiä – emme tiedä, onko kuluttajariitalautakunta ratkaissut tapauksia, joissa kertaostos olisi ollut pienempi. Voisimme kysyä asiaa Kuluttaja-lehdessä esimerkiksi Kirjeitä kuluttajilta -palstalla.

Kauppias maksoi koko summan, vaikka myyjä myi toisella kerralla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.