Kahdet vesimaksut puoleltatoista vuodelta

Vuokralainen irtisanoi noin kahdeksan vuotta kestäneen vuokrasopimuksen. Tässä vaiheessa hän huomasi maksaneensa vahingossa puolisentoista vuotta vesi­maksua kahdelta henkilöltä. Vuokran­antajan mukaan kahden hengen vesimaksut oli peritty siksi, että huoltomies oli asunnossa käydessään nähnyt siellä toisen ­henkilön. Vuokralainen sanoi asuneensa yksin ja vaati vuokranantajaa palauttamaan ylimääräiset vesimaksut, 306 euroa.

Vuokrasopimuksessa ei ollut mainintaa vesimaksun maksamisesta. Vuokralainen oli silti valmis maksamaan yhden hengen vesimaksun. Laskutusvirheestä pitäisi ilmoittaa kohtuullisessa ajassa siitä, kun virhe olisi pitänyt havaita. Vuokralainen ei kuitenkaan ilmeisesti ollut saanut laskuja, joista virhe olisi ollut helposti havaittavissa. Siitäkään ei ollut todisteita, että asukkaita olisi ollut kaksi. Vuokranantajan piti palauttaa 306 euroa.

Kommentit (2)

Ihan älyttömiä oikeusjuttuja. Jos vuokrasopimus on kirjoitettu yhden ihmisen kanssa, niin eikö vuokranantajan olisi kuulunut kysyä kuka muu asunnossa asuu. Miten nää päätyy oikeuteen, yhteiskunnan varojen tuhlausta. Kyllä pitäisi olla joku välitaho , joka tekee lopun ihan älyttömistä riidoista. Huijari koko vuokranantaja.

eihän tuossa ole kyse oikeusjutusta. Vaan riidasta jonka kuluttajariitalautakunta on ratkaissut. Vaikka toki kulua noista päätöksistäkin syntyy, mutta ei samanlaisia kuin oikeudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.