Siirry sisältöön

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä.

Takaisin kauppaan

Terveellisiä vaihtoehtoja sipseille?

Julkaistu: 19.09.2018

Vertailun linssisipseissä on lähes kahdeksankertaisesti suolaa juureslastuihin verrattuna. Ruislastut taas voivat olla yhtä suolaisia kuin perunalastut.

Sipsien koukuttavuus on tuttu juttu: kun illanvietossa maistaa ensimmäisen perunalastun, ei napostelusta tahdo tulla loppua.

Syy löytyy aivoista. Suolan ja rasvan yhdistelmä palkitsee kivikautisia, energiatiheää ravintoa etsiviä aivojamme niin tehokkaasti, että itsekuri ei aina riitä lopettamaan mussuttamista.

Sipsien keksijäksi mainitaan usein amerikkalainen kokki George Crum, joka tarinan mukaan keksi 1800-luvun puolivälissä paistaa ohuita perunasiivuja upporasvassa. Perunalastujen reseptejä oli kuitenkin useissa keittokirjoissa jo aiemmin, joten alkuperäisestä keksijästä ei ole varmuutta.

Nyt valmistajat pyrkivät tavoittamaan napostelua rakastavat mutta yhä terveystietoisemmat kuluttajat. Perinteisten perunalastujen rinnalle tulee jatkuvasti lisää eri raaka-aineista tehtyjä snackesja, jotka ratsastavat terveysmielikuvilla.

Ovatko ruis- ja kauralastut, juures-, linssi- tai merileväsipsit oikeasti terveellisempiä kuin perinteiset perunalastut?

Haluatko jatkaa lukemista?

Osta pääsy tähän sisältöön tai kirjaudu sisään.

juuressipsit

kauralastut

lastut

linssisipsit

merileväsipsit

perunalastut

ruislastut

sipsit

sipsivertailu

snacks