Siirry sisältöön

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä.

Takaisin kauppaan

Tyhjiöpakkauslaitteet

Tyhjiöpakkauslaitteella voi säilöä vaikkapa tuoreet sienet ilman hukkatilaa tai pelkoa hapettumisesta. Vakuumikoneella ruoan voi pakata myös sous vide -kypsennystä varten. Testivoittajista toinen on myös yksi joukon halvimmista.
Julkaistu: 23.08.2023
Tyhjiöpakkauslaite.

Hyviä vakuumikoneita eri tarpeisiin

Tyhjiöpakkauslaitteen eli vakuumikoneen avulla voi säilöä ilmatiiviisti esimerkiksi sieniä, yrttejä, marjoja, leipää, lihaa tai kalaa. Vakuumipussiin ei jää elintarvikkeita hapettavaa tai aerobisten bakteereiden kasvua edistävää ilmaa, ja samalla säästyy tilaa. Vakuumipusseja voi hyödyntää myös sous vide -vesihaudekypsentämisessä.

Testasimme 15 tyhjiöpakkauslaitetta, joista useat ovat hyviä, mutta eroja löytyy esimerkiksi vakumoinnin nopeudesta, saumojen tiiviydestä sekä laitteiden helppokäyttöisyydestä ja äänekkyydestä. Ennen ostopäätöstä kannattaa pohtia, mitä ruoka-aineksia vakuumilaitteella aikoo säilöä, sillä joissain koneissa on kosteiden tai herkkien elintarvikkeiden tyhjiöpakkaamiseen tarkoitettuja erikoistoimintoja.

Testimme avulla selvität, mikä on paras vakuumikone sinun tarpeisiisi. Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Näet taulukosta myös tietoja vakuumipakkauslaitteiden ajantasaisista hinnoista.

Lue myös: testissä 10 sous vide -sirkulaattoria. Sous vide -laitteella valmistetaan tyhjiöpakattua ruokaa lämpimässä vesihauteessa.

Haluatko jatkaa lukemista?

Osta pääsy tähän sisältöön tai kirjaudu sisään.

Näin testasimme

Vakuumikoneet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa. Suorituskykyä tutkittiin arvioimalla, kuinka hyvin laitteet onnistuivat erityyppisten ruokien pakkaamisessa, kuinka hyvin pakattu ruoka säilyi seitsemän päivää pakastimessa ja miten vahva laitteen tekemä sauma oli. Lisäksi testissä huomioitiin laitteiden käyttömukavuus, melu, sähkönkulutus, turvallisuus ja rakenteen laatu.

Mittaukset suoritettiin 20±3 Celsius-asteen lämpötilassa. Laitteet olivat kytkettyinä 230 voltin jännitteeseen. Kaikki testeissä käytetyt ainekset olivat saman alkuperäisiä, kokoisia, paksuisia sekä ikäisiä. Testeissä käytetty vesi oli samasta lähteestä peräisin olevaa hanavettä. Kaikki paino mitattiin yhden gramman tarkkuudella. Tyhjiöpakattavat ainekset olivat lohifilee, naudan jauhelihasta tehty hampurilaispihvi, mansikat sekä vaalea paahtoleipä.

Kaikki testit suoritettiin valmistajan ohjeita noudattaen sekä käyttäen valmistajan suosittelemia pusseja tai rullia.

Suorituskyky 50 %
Käyttömukavuus 30 %
Melu 10 %
Sähkönkulutus 5 %
Rakenteen laatu 5 %
Turvallisuus
Testatut tuotteet
Näin luet tuloksia