Hyviä vakuumikoneita eri tarpeisiin
Tyhjiöpakkauslaitteen eli vakuumikoneen avulla voi säilöä ilmatiiviisti esimerkiksi sieniä, yrttejä, marjoja, leipää, lihaa tai kalaa. Vakuumipussiin ei jää elintarvikkeita hapettavaa tai aerobisten bakteereiden kasvua edistävää ilmaa, ja samalla säästyy tilaa. Vakuumipusseja voi hyödyntää myös sous vide -vesihaudekypsentämisessä.
Testasimme 15 tyhjiöpakkauslaitetta, joista useat ovat hyviä, mutta eroja löytyy esimerkiksi vakumoinnin nopeudesta, saumojen tiiviydestä sekä laitteiden helppokäyttöisyydestä ja äänekkyydestä. Ennen ostopäätöstä kannattaa pohtia, mitä ruoka-aineksia vakuumilaitteella aikoo säilöä, sillä joissain koneissa on kosteiden tai herkkien elintarvikkeiden tyhjiöpakkaamiseen tarkoitettuja erikoistoimintoja.
Testimme avulla selvität, mikä on paras vakuumikone sinun tarpeisiisi. Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Näet taulukosta myös tietoja vakuumipakkauslaitteiden ajantasaisista hinnoista.
Lue myös: testissä 10 sous vide -sirkulaattoria. Sous vide -laitteella valmistetaan tyhjiöpakattua ruokaa lämpimässä vesihauteessa.
