Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden kuluttajalehtien kanssa.

Imukyky

Imukyky kertoo, kuinka nopeasti ja tehokkaasti paperinenäliina imee nestettä. Mitä nopeammin ja mitä enemmän nenäliina pystyy imemään vettä, sen parempi.

Repeytymiskestävyys

Nenäliinan vahvuutta mitattiin paineella, jonka se kestää, ennen kuin siihen tulee reikiä.

Mikrobiologinen laatu

Analysoimme nenäliinoista kahdenlaisia bakteereja, paperista löytyviä sporogeenisia eli itiöitä muodostavia bakteereja sekä paperin pinnalta löytyviä mesofiilisiä bakteereja.

Jos paperista löytyi suuri määrä bakteereja, se ei kuitenkaan tarkoita, että käyttäjä sairastuisi nenäliinaan niistäessään. Sen sijaan se kertoo lisääntyneestä riskistä, että nenäliinasta voi löytyä sairauksille altistavia bakteereja.

Määritimme nenäliinoista myös hiiva- ja homesienten esiintymistä.

Kemikaalit

Arvioimme ei-toivottujen kemikaalien määrää nenäliinoissa. Tutkimme, vuotaako nenäliinoista optisia valkaisuaineita ja sisältävätkö ne formaldehydin ja antimikrobisten aineiden jäämiä.

Pakkausmerkinnät

Tarkistimme nenäliinojen pakkauksista, oliko niissä ympäristömerkintöjä, kuituraaka-ainetta koskevia tietoja tai harhaanjohtavia väitteitä.

Testitulokset

Artikkeli

Laboratorio tutki nenäliinoista mesofiilisten sekä sporogeenisten bakteerien määrät. Mitä enemmän bakteeripesäkkeitä agar-alustaan muodostui, sitä enemmän nenäliina sisälsi bakteereita.

Sivun kuvat: ICRT, Laura Oja ja ICRT

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.