Näin testasimme

Testissä arvioitiin 8 vakuutusyhtiön mökkivakuutusten ehtoja ja hintaa sekä asiakastyytyväisyyttä. Tiedot on kerätty kesäkuussa 2021.

EHDOT arvioitiin tutkimalla vakuutusten kattavuus ja omavastuuvaihtoehdot sekä miten hyvin vakuutukset korvaavat piharakennusten, laiturin ja muiden rakennelmien vahingot, irtaimiston vahingot, LVISA-laitteiden vahingot sekä putkiston vuotovahingot.

HINTA arvioitiin kysymällä vakuutusyhtiöistä mökkivakuutuksen hinta 6 esimerkkiasiakkaalle. Asiakkaat olivat mahdollisimman erilaisia keskenään. Hinnan piti sisältää tietyt osavakuutukset. Hinnoissa ei huomioitu alennuksia.

ASIAKASTYYTYVÄISYYS ei vaikuttanut kokonaisarvosanoihin, koska tietoja ei ole saatavilla mökkivakuutusten osalta. Taulukossa kerrotaan kotivakuutusasiakkaita koskevat tiedot, sillä mökkivakuutukset luokitellaan kotivakuutuksiksi. Selvitimme vakuutus- ja rahoitusneuvonta Finen sekä kuluttajariitalautakunnan vuosina 2018–2020 käsittelemät riita-asiat ja kuinka suuri osuus riidoista ratkaistiin kuluttajan hyväksi. Lisäksi ilmoitamme Epsi Ratingin vakuutusalan asiakastyytyväisyyttä mittaavien kyselytutkimusten keskiarvon vuosilta 2018–2020.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.
Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.