Näin testasimme

Testissä arvioitiin 8 vakuutusyhtiön matkustaja- ja matkatavara­vakuutusten ehtoja ja hintaa sekä asiakastyytyväisyyttä. Tiedot on kerätty huhtikuussa 2022.

Ehdot arvioitiin tutkimalla, missä ja miten pitkällä matkalla vakuutus on voimassa sekä kuuluvatko perheen lapset vakuutukseen. Selvitimme, mikä on yläikäraja vakuutuksen myöntämiselle ja voimassaololle sekä vaaditaanko asiakkaalta terveysselvitys. Arvioimme, miten hyvin vakuutus korvaa erilaiset hoitokulut sekä kulut, jos matka peruuntuu, keskeytyy tai myöhästyy. Arvostelimme myös matkatavaravakuutuksen, matkavastuuvakuutuksen ja matka­oikeusturvavakuutuksen ehdot.

Hinta arvioitiin kysymällä vakuutusyhtiöistä matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen hinta 6 esimerkkiasiakkaalle. Asiakkaat olivat mahdollisimman erilaisia keskenään esimerkiksi iältään ja asuinpaikkakunnaltaan. Hinnan piti sisältää tietyt osavakuutukset. Hinnoissa ei huomioitu mahdollisia alennuksia.

Asiakastyytyväisyys ei vaikuttanut kokonaisarvosanoihin, koska kaikkia tietoja ei ole saatavilla matkavakuutusten osalta. Pisteytimme kuluttajariitalautakunnan matkavakuutuksia koskevat tapaukset sekä kaikki vakuutus- ja rahoitusneuvonta Finen käsittelemät riita-asiat ja Epsi Ratingin vakuutusalan asiakastyytyväisyyttä mittaavan kyselytutkimuksen keskiarvon vuosilta 2019–2021. Kuluttajariitalautakunnan ja Finen tapaukset vuosilta 2019–2021 suhteutettiin yritysten markkinaosuuteen. Lisäksi laskimme, kuinka usein riidat on ratkaistu asiakkaan hyväksi.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.
Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.