Siirry sisältöön

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä.

Takaisin kauppaan

Vertailussa 12 riisipiirakkaa: gluteeniton piirakka vei voiton

Julkaistu: 21.10.2015

Riisipiirakka on Suomen suosituin eines, vaikka maultaan kaupan piirakat ovat ankeita. Valmistajat, kuulkaa: teollisesta piirakastakin voisi saada hyvää.

Karjalanpiirakkataikinan pitää olla niin ohutta, että ”läpi näkyvät naapurikylän kirkon tornit”. Sanonnan muoto vaihtelee lausujan mukaan, mutta kansanperinteen viisaus tulee selväksi: ohutta sen olla pitää.

Paksu kuori on yksi syy, miksi teolliset piirakat eivät ole itse tehtyjen veroisia. Tätä mieltä on Marttaliiton kehitysjohtaja Marjahelena Salonen.

Salonen ja hänen kollegansa, kotitalousneuvoja Inkeri Liinaharja Uudenmaan Martoista, maistelivat 12:ta kaupan riisipiirakkaa Kuluttajan vertailua varten. Maistelijat eivät tienneet, mitä merkkejä he vertailivat.

Maistelun yleistunnelma oli pettymys. Einespiirakat ovat mauttomia. Yksi piristävä poikkeus löytyi, ja se yllätti myös kokeneet maistelijat.

Haluatko jatkaa lukemista?

Osta pääsy tähän sisältöön tai kirjaudu sisään.

Eines

karjalanpiirakat

Karjalanpiirakka

riisipiirakat

riisipiirakka

Vertailu