Sokerihuntu on sialla yllä
Joulupöydän sinappipurkissa voi olla yli kolmannes sokeria tai roimasti suolaa. Hinnoissa on jopa monikymmenkertaiset erot.
Sinappeja on nykyään tarjolla joka makuun. Kaupan on makeaa, mietoa, tulista ja väkevää – kuin myös esimerkiksi hunajalla, viinillä tai hedelmillä maustettua tahnaa.
Teimme joulun kunniaksi suuren sinappivertailun – ja erojahan löytyi jo perusraaka-aineista. Makeimmissa sinapeissa sokeria on yli 40 prosenttia, väkevissä dijon-sinapeissa taas ei ole kitsasteltu suolan kanssa.
Taulukkoon pistimme sinapit järjestykseen sokerin määrän perustella. Sitä sietäisi ravitsemustieteilijän mukaan suitsia.
”Turha sinapissa on sokeria olla. Sitähän voi itse lisätä”, toteaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erikoistukija Heli Kuusipalo.
Sinappi
sinappien vertailu
sinappivertailu
Sokeri
vähäsokerinen