Siirry sisältöön

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä.

Takaisin kauppaan

 5 kysymystä: Pitäisinkö rapujuhlat? 

Julkaistu: 03.08.2016

Suomessa elää luonnonvaraisena kaksi rapulajia: jokirapu ja täplärapu. Mitä eroa niillä on?

Jokirapu on Suomessa alkuperäislaji, täplärapu on istutettu Pohjois-Amerikasta. Täpläravut ovat keskimäärin jokirapuja kookkaampia ja kovakuorisempia. Niissä on myös enemmän piikkejä, joten niitä voi olla hieman vaikeampi syödä.

Maussa ei juuri ole eroa, vaan makuun vaikuttaa pikemminkin maustaminen. Yleensä ravut valmistetaan keittämällä. Keitinveteen lisätään kruunutilliä, suolaa ja sokeria.

Haluatko jatkaa lukemista?

Osta pääsy tähän sisältöön tai kirjaudu sisään.

Jokirapu

Kiina

Pohjois-Amerikka

Rapu

rapujuhlat

Rapurutto

Suorapu

Täplärapu

WWF