Muhiiko noutoruuassa ruokamyrkytysriski? Selvitimme Ruokaviraston tuoreimmat tilastot
Ravintolat ja kahvilat ovat maaliskuussa kiinni suurimmassa osassa Suomea, mutta annosten ulosmyynti sallitaan. Piileekö jäähtyneessä, itse noudetussa tai lähetin tuomassa ruuassa riski sairastua ruokamyrkytykseen?
Mahassa kurnii, mutta ruokaa ei ehdi tai jaksa laittaa. Yhä useampi turvautuu tässä tilanteessa ruokalähettiin tai käy hakemassa lähiravintolasta noutoruuan.
Kun annospakkaus avataan, harmia voi aiheuttaa haaleaksi mennyt ruoka, tyypillisesti pitsa tai ranskalaiset perunat. Makunautinnon väheneminen on kuitenkin pientä verrattuna ruokamyrkytykseen, joka jäähtyneestä ruuasta voi joskus seurata. Herää kysymys: onko noutoruoka varmasti turvallista?
Kotiinkuljetus
noutoruoka
ravintola
Ruoka
Ruokamyrkytys