Ole tarkkana Black Friday -tarjousten kanssa – Kuluttaja löysi tämän syksyn Singles’ Day -alennuksista myös vilunkipeliä

Suurissa alekampanjoissa kannattaa pitää pää kylmänä. Kuluttajan pistokokeessa selvisi, että useita Singles’ Day -tarjoustuotteita oli myyty samaan hintaan aiemminkin.

Black Friday, Cyber Monday, Singles’ Day – marraskuu on hurjaa alekampanjapyöritystä. Kaikki kolme kampanjaa ovat tuontitavaraa, uusimpana Aasiasta Suomeen rantautunut Singles’ Day, jota juhlitaan – kuinkas muuten kuin 11.11.

Sinkkupäivän huipputarjoukset eivät liity erityisesti yksinelämiseen, mutta onko niillä juurikaan tekemistä edes totuuden kanssa? Päätimme ottaa asiasta selvää. Kävimme läpi 10 näyttävästi mainostettua Singles’ Day -tarjousta seuraavista liikkeistä: Verkkokauppa.com, gigantti.fi, power.fi sekä teleoperaattori Dna. Vertasimme tarjouksia Hintaopas.fin hintakehitykseen.

10 tuotteen pistokokeeseen mahtui monenlaisia tarjouksia: hyviä, kelvollisia – ja sitten sellaisia, joihin ei olisi kannattanut kritiikittä haksahtaa. Huonoimmat tarjoukset löytyivät Gigantista ja Powerista. Huonoja ne olivat siinä mielessä, että tuotetta oli myyty samaan hintaan tänä vuonna aiemminkin. Muutamassa mainoksessa kerrottu normaalihinta oli pikemminkin epänormaali, kun hintahistoriaa tutki tarkemmin.

Gigantin tarjous Samsungin televisiosta näytti suorastaan epäilyttävältä. Hinta on sahannut Gigantissa elokuusta lähtien ylös-alas. Singles’ Day -hintaan eli 599 euroon hinta putosi jo lokakuussa.

Noin viikkoa ennen Singles’ Day -maanantaita Gigantti nosti Samsungin telkun hinnan 899 euroon. Muutamaa päivää ennen Singles’ Dayta hinta laski jälleen 599 euroon. Kampanjapäivänä hinta ei muuttunut mihinkään.

Ei vain huipputarjouksia – neljä aletuotetta reputti Kuluttajan pistokokeessa

1. Pyykkikone: Samsung WD70M4B33IW (valkoinen). 399 € Powerista.

Ei ainutkertainen tarjous. Konetta on myyty monesti aiemminkin 399 eurolla. Mainoksessa mainittu 699 euron ”normaalihinta” on ollut tänä vuonna voimassa vain muutaman yksittäisen viikon.

2. Pyykinpesukone: Miele WWE760. 999 € Powerista.

Ei ainutkertainen tarjous. Myyty muutamaan otteeseen samaan hintaan ja jopa sata euroa halvemmalla. Pääsääntöisesti hinta on kuitenkin ollut yli 1 300 euroa, eli tarjouksesta voidaan puhua.

3. Televisio: Samsung UE55RU8005. 599 € Gigantissa.

Ei ainutkertainen tarjous. Tuotetta on saanut aiemminkin 599 eurolla. Hintaa nostettiin viikkoa ennen Singles’ Day -kampanjaa.

4. Puhelin: Samsung Galaxy A20e SM-A202F/DS 32GB. 149 € Gigantissa.

Ei ainutkertainen tarjous. Tuote on ollut aiemminkin tarjouksessa 149 eurolla. Mainokseen nostettu normaalihinta on vanhaa tietoa. Lokakuussa puhelinta myytiin yleisesti 169 eurolla.

5. Tietokoneen näyttö: Benq Zowie XL2411P. 149 € Gigantissa ja Verkkokauppa.comissa.

Ihan hyvä tarjous. 169 euron tarjouksia on ollut tänä syksynä, mutta näin halvalla näyttöä ei ole aiemmin saanut.

6. Langaton kaiutin: JBL PartyBox 200. 249 € Gigantista ja Powerista.

Ihan hyvä tarjous. Lokakuussa kaiutinta on myyty 269 eurolla, mutta näin halvalla kaiuttimia ei ole aiemmin saanut.

7. Puhelin: Samsung Galaxy S10 Plus SM-G975F 128GB. 699 € mm. Verkkokauppa.comista.

Ihan hyvä tarjous. Näin halvalla puhelinta ei ole aiemmin myyty. Hinta on tosin sahannut vuoden mittaan ylös ja alas. Syyskuun lopussa hintaa nostettiin jälleen yli tuhanteen euroon.

8. Astianpesukone: Whirlpool ADPU 201 WH. 179,90 € Verkkokauppa.comista.

Hyvä tarjous. Näin halvalla tuotetta ei ole aiemmin myyty. Alimmillaan hinta ollut 240 eurolla, mutta pitkään se on ollut 350 euroa.

9. Nappikuulokkeet: Apple AirPods. 99 € Verkkokauppa.comista.

Hyvä tarjous. Näin halvalla kuulokkeita ei ole aiemmin myyty. Halvimmillaan kuulokkeet on saanut 143 eurolla, mutta yleensä hinta on 150 euroa.

10. Puhelin: Apple iPhone XS 64GB. 799 € mm. Dna:sta.

Hyvä tarjous. Näin halvalla puhelinta ei ole aiemmin myyty. Hinta on viime aikoina ollut satasen kalliimpi eli noin 900 euroa.

Kommentit (5)

Myyjälle VELVOLLISUUS ilmoittaa ns. normaalihintana tuotteen viimeisen 3 kk toteutunut keskihinta. Jos sitä ei ole saatavissa, niin mitään alennusta ei saisi mainostaa. Eli oikein kunnon tiukkalinja mainoskusetuksille.

Noinhan homma on aina mennyt. Meillä kuluttajilla ollit helpot päivät siitä lähtien kun hinnat tuli vertailtaviksi nettiin. Huonekaluliikkeuden tarjouksissa olisi varmaan paljon enemmän huomioitavaa kun siellä osalla saattaa olla aina ”kaikki -40%”.

Hyvä että seurataan. Kanta-asiakkuuskin eräässä firmassa mietityttää kun henkilötietojen salaamisen kanssa oli ongelmia. Mielummin toiseen mestaan.

Sama Gigantin vilunkipeli jatkuu jälleen 2020.

Hetki sitten esim. iPhone 11 oli 649€ ja kas kummaa nyt juuri ennen Black fridayta nostivat 759€!! Jo 2019 ko puhelinta sai alesta 649€!

Huvittaa nähdä tuleva valtava alehinta 😂😂

Törkeää kusetusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.