Näin testasimme

Testissä arvioitiin 8 vakuutusyhtiön tapaturmavakuutusten ehtoja ja hintaa sekä asiakastyytyväisyyttä. Tiedot on kerätty huhtikuussa 2021.

EHDOT arvioitiin tutkimalla, mikä on yläikäraja vakuutuksen myöntämiselle ja voimassaololle, mitkä ovat vaihtoehdot korvausmäärille, vaaditaanko asiakkaalta terveysselvitys ja miten kauan vakuutus on voimassa ulkomailla.

Tapaturman hoitokulujen korvaamisesta selvitettiin, voiko omavastuun suuruuden valita sekä mitkä kulut ja urheilulajit vakuutus korvaa.

HINTA arvioitiin selvittämällä vakuutusyhtiöistä tapaturmavakuutuksen hinta 6 esimerkkiasiakkaalle. Asiakkaat olivat mahdollisimman erilaisia keskenään esimerkiksi iältään, asuinpaikkakunnaltaan ja työelämätilanteeltaan. Hinnan piti sisältää 3 osavakuutusta: tapaturman hoitokulut, pysyvä haitta tapaturmasta ja kuolemantapaus tapaturmassa. Hinnoissa ei huomioitu mahdollisia alennuksia.

Käsi, joka on kääritty vihreään sideharsoon.

ASIAKASTYYTYVÄISYYS arvioitiin pisteyttämällä kuluttajariitalautakunnan ja vakuutus- ja rahoitusneuvonta Finen käsittelemät riita-asiat sekä Epsi Ratingin vakuutusalan asiakastyytyväisyyttä mittaavan tutkimuksen tulokset vuosilta 2018–2020.

Kuluttajariitalautakunnan ja Finen tapaukset vuosilta 2018–2020 suhteutettiin yritysten markkinaosuuteen. Lisäksi laskimme, kuinka usein riidat on ratkaistu asiakkaan hyväksi.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Sivun kuvat: Laura Oja

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.