Näin testasimme

Testissä arvioitiin 8 vakuutusyhtiön tapaturmavakuutusten ehtoja ja hintaa sekä asiakastyytyväisyyttä. Tiedot on kerätty huhtikuussa 2021.

EHDOT arvioitiin tutkimalla, mikä on yläikäraja vakuutuksen myöntämiselle ja voimassaololle, mitkä ovat vaihtoehdot korvausmäärille, vaaditaanko asiakkaalta terveysselvitys ja miten kauan vakuutus on voimassa ulkomailla.

Tapaturman hoitokulujen korvaamisesta selvitettiin, voiko omavastuun suuruuden valita sekä mitkä kulut ja urheilulajit vakuutus korvaa.

HINTA arvioitiin selvittämällä vakuutusyhtiöistä tapaturmavakuutuksen hinta 6 esimerkkiasiakkaalle. Asiakkaat olivat mahdollisimman erilaisia keskenään esimerkiksi iältään, asuinpaikkakunnaltaan ja työelämätilanteeltaan. Hinnan piti sisältää 3 osavakuutusta: tapaturman hoitokulut, pysyvä haitta tapaturmasta ja kuolemantapaus tapaturmassa. Hinnoissa ei huomioitu mahdollisia alennuksia.

ASIAKASTYYTYVÄISYYS arvioitiin pisteyttämällä kuluttajariitalautakunnan ja vakuutus- ja rahoitusneuvonta Finen käsittelemät riita-asiat sekä Epsi Ratingin vakuutusalan asiakastyytyväisyyttä mittaavan tutkimuksen tulokset vuosilta 2018–2020.

Kuluttajariitalautakunnan ja Finen tapaukset vuosilta 2018–2020 suhteutettiin yritysten markkinaosuuteen. Lisäksi laskimme, kuinka usein riidat on ratkaistu asiakkaan hyväksi.

Testitulokset

Artikkeli

Sivun kuvat: Laura Oja

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.