Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden riippumattomien kuluttajalehtien kanssa.

Käyttömukavuus

Ennen testiä laukut täytettiin painoilla ja vaahtomuovilla 10-kiloisiksi. Kolme ergonomiaan perehtynyttä asiantuntijaa arvioi laukkujen suoriutumista 5-portaisella asteikolla.

Ohjattavuutta testattiin vetämällä laukkua muun muassa jyrkkien kulmien ympäri, kuoppaisella alustalla, luiskaa ylös ja alas sekä jalkakäytävän reunakivien yli. Melu arviointiin korvakuulolta laatoitetulla jalkakäytävällä.

Vetämisen arvosanaan vaikuttavat muun muassa vetokahvan muoto, materiaali ja korkeus sekä se, miten helppoa vetokahvan korkeutta on muuttaa. Lisäksi arvioitiin, miten painavalta laukku tuntuu vedettäessä.

Portaissa kannettaessa arvioitiin laukun vakautta, kantokahvojen muotoa, materiaalia ja kokoa sekä laukun nostamista kantokahvoista.

Asiantuntijat testasivat myös vetoketjujen avaamista ja sulkemista sekä laukun sisällä olevien kiinnittimien aukaisemista. Lisäksi laukkujen ominaisuuksista annettiin kokonaisarvio.

Ladataan...

Kestävyys

Testiä varten matkalaukut täytettiin tasaisesti 15-kiloisiksi.

Vedenpitävyyttä testattiin täyttämällä laukun sisätaskut kuivalla paperilla ja päälokero pyyhkeillä. Laukku laitettiin nojaamaan noin 45° asteen kulmassa ja sen päälle suihkutettiin 3 litraa vettä 1 minuutin ajan. Paperi ja pyyhkeet arvioitiin ja veden määrä punnittiin.

Pudotustestissä laukut pudotettiin 90 sentin korkeudelta jokaisen kulmansa päälle ja 20 sentin korkeudelta alas.

Kantokahvoista laukkua nosteltiin 100 kertaa 60 sentin korkeuteen ja laskettiin takaisin. Vetokahvasta laukkua nostettiin 30 sentin korkeuteen 5 kertaa.

Vetoketjuja tai salpoja avattiin ja suljettiin käsin 100 kertaa. Ennen testiä laukku täytettiin äärimmilleen tiiviillä vaahtomuovilla ja sen päälle laitettiin 5 kilon paino. Vetoketjujen kunto tarkistettiin 50:nnen ja 100. avaamisen ja sulkemisen jälkeen.

Toisen laukun päälle heittämistä testattiin pakkaamalla laukku 25-kiloiseksi ja pudottamalla sen päälle 1,5 metrin korkeudelta toinen 25-kiloinen laukku.

Pyöriä koeteltiin vetämällä laukkuja noin 10 kilometriä liukuhihnalla, jossa oli välillä esteitä.

Vetoketjujen päälle pudotettiin 25 kilon paino useita kertoja puolen metrin korkeudelta.

Iskunkestävyyttä testattiin iskemällä laukkuun 2 kohtaan 10 kertaa kartiomainen, tylppä terä 150 Newtonin voimalla. Tällä jäljiteltiin tilannetta, jossa laukku törmää kovaa esimerkiksi toisen matkalaukun pyörään.

Testitulokset

Artikkeli

Sivun kuvat: ICRT ja IStock

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.