Hero image

Kahvinkeittimet

Testissä oli mukana 27 lasikannullista ja 8 termoskannullista kahvinkeitintä. Kahvinkeittimissä oli paljon eroja, jotka voivat vaikuttaa ostopäätökseen.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Ongelmia kalkinpoistossa

Kahvinkeittimien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa eri kahvinkeittimien kalkinpoistoon. Kalkki pilaa kahvin makua, ja siksi se on syytä poistaa keittimestä. Kalkinpoisto oli joissakin testin laitteissa erittäin vaivalloista.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Valtaosa testimme kahvinkeittimistä tekee työnsä hyvin. Eniten ongelmia on kalkinpoistossa ja kahvin pitämisessä kuumana. Molemmat asiat vaikuttavat kahvin makuun. Testatuissa kahvinkeittimissä on suuret hintaerot, sillä halvin maksaa vain joitain kymppejä, kun kallein maksaa useita satoja euroa. Löydä testimme avulla paras kahvinkeitin omiin tarpeisiisi.

Pääset tutustumaan kattavaan testitaulukkoon, josta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin keittimestä. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Kahvinkeittimien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 15.3.2017 sekä painetun lehden numerossa 2/2017.

Katso myös testimme kahvikoneista, kapselikahvikoneista ja suodatinpapereista.

Näin testasimme kahvinkeittimet

Kahvinkeittimet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti. Testauksessa arvioitiin muun muassa käyttömukavuutta, kahvin lämpötilaa, kalkinpoistoa, suodatustehoa ja -aikaa. Kahvin makua arvioi 30 asiantuntevaa maistelijaa, jotka kiinnittivät huomiota kahvin aromiin, happoisuuteen, kitkeryyteen ja maun tasapainoon.

Lue lisää kahvinkeittimien testauksesta

Kahvinkeittimen ostajan opas

Testin lisäksi olemme tehneet oppaan, jossa käsittelemme yksittäisten laitteiden sijasta kahvinkeittimiä yleisellä tasolla. Ostajan opas kertoo testitulostemme perusteella, mihin asioihin tulee kiinnittää huomiota. Oppaassa neuvomme myös, miten testejämme kannattaa lukea.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä kahvinkeittimet testasimme

Lasikannulliset kahvinkeittimet

Bosch ComfortLine TKA6A041
Bosch TKA8011
Bosch TKA8631
Braun KF 560/1
Braun KF 520
Braun AromasterKF 47/1
Coline Kahvinkeitin (vain Clas Ohlsonista)
Electrolux EKF3300
Electrolux EKF7500
Electrolux EKF3240
Melitta Aroma Signature Deluxe
Melitta Aroma Elegance Deluxe (vain Gigantista)
Melitta Easy
Melitta Aromaboy II
Melitta Single 5
Moccamaster KBG962 AO
OBH Nordica Gravity
Philips Grind & Brew HD7765/00
Philips Café Gourmet HD5407/60
Philips HD7459/20
Russell Hobbs 20130-56 Oxford
Severin KA4489
Siemens TC86303
Tefal CM 3408 Dialogue Mini
Tristar CM1235
Wilfa CCM-1500S
WMF Lono glas

Termoskannulliset kahvinkeittimet

Bosch TKA8651
Electrolux EKF7900
Melitta Enjoy therm (vain Gigantista)
Melitta Easy therm (vain Gigantista)
Philips HD7546/20
Philips Daily HD7474/20
Severin KA4114
Siemens TC86503

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat:  IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.