Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Mustat nappikuulokkeet.

Äänenlaatu

Viisi laboratorion asiantuntijaa kuuntelivat ääninäytteitä, jotka sisälsivät klassista musiikkia, jazzia, rock-musiikkia ja puhetta. Huomiota kiinnitettiin muun muassa äänen dynamiikkaan ja häirittömyyteen.

Jos kuulokkeissa oli aktiivinen melunvaimennus, eli vastamelutoiminto (ANC), testi tehtiin myös melunvaimennus päällä ilman taustamelua.
Vastamelutoiminnon tehokkuutta testattiin lentokonematkustamon, ohiajavien autojen, keskustelun ja tuulen ääniä käyttämällä.

Mukavuus ja käytettävyys

Laboratorion asiantuntija ja viisi kokenutta käyttäjää kävivät läpi kuulokkeiden käyttöohjeet, säädettävyyden, korvaan laittamisen ja korvasta pois ottamisen sekä mukavuuden ja istuvuuden normaalissa arjessa sekä urheiltaessa.

Testaajat arvioivat lisäksi sopivuutta omaan korvaan, käyttöä silmälasien kanssa ja kuulokkeiden mukana kuljettamista. Laboratorion asiantuntija arvioi kuulokkeiden puhdistamisen helppouden.

Jos kuulokkeissa oli vastamelutoiminto, testaajat arvioivat ominaisuuden päällelaittamisen helppoutta ja asetusten tekoa.

Bluetooth

Testaajat arvioivat käyttökytkimet, parittamisen päätelaitteen kanssa ja häirittömän toimintaetäisyyden.

Toiminta-aika yhdellä lautauksella mitattiin, samoin kuin toiminta-aika 15 minuutin latauksen jälkeen. Myös latausaika testattiin ja akun varaustilan näyttö arvioitiin.

Häiriöt ja melu

Asiantuntijat arvioivat kuulokkeista ulospäin kuuluvan äänen häiritsevyyttä. Lisäksi arvioitiin liikkumisen aiheuttamat häiriöt kuunteluun.

Kestävyys

Laboratorion asiantuntija arvioi kuulokkeiden rakenteen ja viimeistelyn laadun. Kuulokkeille tehtiin myös pudotustesti, jossa kuuloke pudotettiin kymmenen kertaa 1,8 metrin korkeudelta kivilattialle.

Jos kuulokkeiden luvattiin olevan vedenkestäviä, niille tehtiin myös suojausluokan mukainen vedenkestävyystesti.

Haitalliset aineet

Kuulokkeet tutkittiin ftalaattien, eli muovinpehmentimien, PAH-yhdisteiden ja kloorattujen parafiinien varalta.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Testausta ympäri vuoden

Testimme on käynnissä jatkuvasti, mikä tarkoittaa sitä, että samaan testilaboratorioon lähetetään jopa joka kuukausi uusi testierä tuotteita. Testausmenetelmät ja arvosteluperusteet pidetään samoina testierästä toiseen, jotta eri testierissä testattujen tuotteiden tuloksia voisi vertailla keskenään. Arvosteluperusteet saadaan pidettyä samoina esimerkiksi referenssilaitteiden avulla, jolloin aiemmin testattu tuote testataan uudelleen ja sitä käytetään vertailukohtana uusille testattaville tuotteille.

Tarkistamme testattujen tuotteiden saatavuuden Suomessa myös aiemmin testattujen tuotteiden osalta aina kunkin testin julkaisuhetkellä. Poistamme tuolloin tuotelistasta ne aiemmin testatut tuotteet jotka eivät ole enää saatavilla. Näin varmistamme että lukijalla on mahdollisimman ajantasainen listaus testatuista saatavilla olevista tuotteista.

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.