Iäkkäille ilman arvonlisäveroa

Osa kotisiivousyrityksistä mainostaa arvonlisäverotonta palvelua, jolloin siivouksen tuntihinta on lähes neljänneksen normaalihintaa pienempi. Alvittomia palveluita voivat ostaa esimerkiksi vanhukset, joiden toimintakyky on heikentynyt iän tai sairauden vuoksi.

Yritys ei kuitenkaan voi automaattisesti myydä palveluitaan ilman arvonlisäveroa, vaan sen on tehtävä tästä ilmoitus toimintakuntaansa. Kunnat listaavat usein verkkosivuillaan yritykset, jotka ovat oikeutettuja tarjoamaan sosiaalihuoltopalveluita arvonlisäverottomasti.

Asiakkaan ei tarvitse esittää siivousyritykselle esimerkiksi lääkärintodistusta toimintakykynsä alenemisesta, vaan oma ilmoitus riittää. Sen jälkeen palvelua tuottava yritys arvioi, onko asiakas oikeutettu alvittomaan palveluun.

Ikäihmiset saavat merkittävän alennuksen normaalihinnasta hyödyntämällä alvitonta palvelua ja kotitalousvähennystä. Esimerkiksi 45 euron tuntihinta ilman arvonlisäveroa on noin 36 euroa. Kotitalousvähennyksen jälkeen maksettavaa jää enää reilut 18 euroa tunnissa.

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.