Laihdutusvyö ei toiminut – lakimiehellä selvä kanta virhevastuuseen

Kuluttaja-lehti kokeili kolmea ostos-kanavalta tilattua tuotetta, joista Tummy tuck -niminen laihdutusvyö vastasi vähiten markkinointiväitteitä. Vyö ei laihduttanut koekäyttäjää ja asiantuntijakin arvioi tuotteen olevan täyttä humpuukia.

Tuotteen tilaaja yritti palauttaa tuotetta virhevastuuseen vedoten, mutta ostoskanava Tvinsin asiakaspalvelu ei tähän suostunut. Voiko Tvins kieltäytyä hyvittämästä tuotetta virhevastuun perusteella, Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimies Serina Kavonius?

”Ei. Lähtökohta on se, että jos tuote ei vastaa sitä, mitä siitä on kerrottu, on tuotteessa virhe”, Kavonius sanoo.

Tvinsin asiakaspalvelun mukaan tuotetta ei voida hyvittää, koska mukana tullut voidetuubi on avattu.

Tuotteen käyttö kuitenkin edellyttää myös voiteen käyttöä, sillä laihtumisen lupaillaan tapahtuvan nimenomaan voiteen ja vyön yhteiskäytön tuloksena.

Kavonius huomauttaakin, että virhevastuu pätee, vaikka virhe havaittaisiin vasta tuotteen käyttöönoton yhteydessä – ja vaikka virheen huomaaminen vaatisi hygieniapakkauksen avaamista ja käyttämistä.

”Tuotteen käyttöönotto ei missään nimessä sulje pois virhevastuuta”, Kavonius sanoo.

Tuotteen tilaaja pyysi Tvinsiltä perusteluita siihen, miksi tuotetta ei hyvitetty virhevastuun perustella.

Asiakaspalvelusta vastattiin sähköpostitse, että: ”Mikäli ette ole saanut tuotteella haluttuja tuloksia, se ei myöskään kuulu palautuksen piiriin, sillä niin kuin kaikissa laihdutustuotteissa, takeita ei ole. Tummy tuck toimii jokaisen kohdalla yksilöllisesti. Kaikille tuote ei sovi ja kaikki eivät tuloksia aikaan siitä saa.”

Serina Kavoniuksen mukaan tämä pitäisi ehdottomasti kertoa myös ostos-tv:n nettisivuilla, jossa yksilöllisestä toimivuudesta ja tuloksien epävarmuudesta ei mainita sanallakaan.

”Jos on tiedossa, että tuote ei toimi jokaisen kohdalla, niin se pitäisi ehdottomasti kertoa myös markkinointimateriaaleissa. Nyt mainokset ja nettisivut antavat ymmärtää, että tuote toimisi jokaisen kohdalla ja laihduttaisi”, Kavonius sanoo.

Lue myös: Katteettomia lupauksia ostos-kanavalla ja Lisämyyntiä kaikin keinoin

Kommentit (10)

Lankesin siihen ja kokeilin 30 päivää rasva ja vyö 10 min kaksi kertaa päivässä. Tulos alkumittoihin .ei mitään tuloksia. sinne meni 100 e kankkulan pers….

harmi….silläkin rahalla olisit käynyt salilla tai uimassa monta kertaa….ja saanut vihanneksia ja hedelmia kaupasta.

Täälläkin haluttiin kokeilla kyseistä tuotetta, ja eihän se tosiaan toiminut. Tvinsiltä vastattiin että ”hygienia syistä eivät ota palautuksena” mikä on kyllä erikoista kun tuote ei tehnyt sitä mitä luvattiin. ”Tulokset voivat näkyä aineenvaihdunnan eroista johtuen noin 2 viikon- 2 kuukauden säännöllisen käytön aikana. Tietenkin liikunta- ja ruokailutottumukset vaikuttavat tulosten näkymiseen, eli suosittelen käyttämään ainakin 2 tuubia voidetta ennen kuin voi odottaa muutosta vyötäröllä.” <- eli ideana on vain saada ihmiset ostamaan tuotetta lisää, mutta myös syödä terveellisemmin ja liikkua enemmän, jolloin nuo kaksi jälkimmäistä asiaa tekevät jo yksistään sen mitä kyseisen tuotteen luvataan tekevän ilman muutoksia..

Juu mitähän tähän sanois. Ennen kun tilasin, mietin että miten tämä on edes mahdollista.. nojoo piti silti kokeilla. Hintakaan ei ollut mikään pieni näin pienipalkkaiselle. Tulipahan kokeiltua.
tuloksetta.
T. Hyvä itsetunto 😅💁

”Kuluttajalle” ja lukijoillekin:
Mikä on mainosvälineen eli TV kanavan oikeudellinen vastuu?
Eikös voisi ajatella että se on osallisena valehteluun ja petokseen?
Mikä viranomainen voisi tarttua asiaan?

Älkää koskaan tilatko mitään Tvinsiltä!! Minulta ottivat 300e, vaikka tilaus ei koskaan ollut mennyt perille. En ole saanut tuotetta, mitä yritin tilata enkä myöskään rahojani takaisin!! ÄLKÄÄ TILATKO MITÄÄN!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.