Testissä airfryerit: paras maksaa vain reilut 100 euroa
Kiertoilmakypsentimellä voi valmistaa nopeasti ja vähäisellä sähkönkulutuksella herkullista ruokaa. Hyvän airfryerin voi saada jo reilulla sadalla eurolla.
Airfryer, kiertoilmakypsennin, ilmafriteerauslaite - monesta keittiöstä jo löytyvällä hittituotteella on monta kutsumanimeä.
Kiertoilmakypsentimen toimintaperiaate on yksinkertainen: se on kuin pienikokoinen kiertoilmauuni, jonka lämpenemistä ei tarvitse odotella. Airfryer sopii erityisesti yhden tai kahden hengen kotitalouteen, jossa ruokaa ei valmisteta suuria määriä kerrallaan. Uunista laite eroaa edukseen myös vähäisemmällä sähkönkulutuksellaan sekä lyhyemmällä kypsentämisajallaan.
Testasimme 36 kiertoilmakypsennintä, joista 25 oli tavallisia yksikorisia malleja ja loput 11 suurempia ja monipuolisempia malleja, joissa on kaksi kypsennyskoria. Kahden kypsennyskorin avulla voi valmistaa ruokaa samanaikaisesti kahdessa eri lämpötilassa. Yksikoristen mallien tilavuus on tyypillisesti 4-8 litraa, kaksikoristen 8-10 litraa. Koska kypsentimien toiminta perustuu kuuman ilman kierrättämiseen, kypsennyskoreja ei kuitenkaan kannata ahtaa täyteen ruokaa. Esimerkiksi pakasteranskalaisia laitteilla voi kypsentää puolesta kilosta kahteen kiloon kerrallaan.
Valtaosa testaamistamme airfryereistä osoittautui kokonaisarvosanaltaan hyviksi, ja loputkin ovat vähintään tyydyttäviä. Airfryerin hyödyistä ja eri käyttötavoista voit lukea lisää airfryerin käyttäjän oppaastamme.
airfryer
airfryer-testi
kiertoilmakypsennin
kiertoilmakypsentimet
kiertoilmakypsentimien testi
testi