Siirry sisältöön

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä.

Takaisin kauppaan

Proteiini tuli pastaan

Julkaistu: 24.04.2019

Papu- ja kikhernepastoista saa paljon proteiinia sekä kuitua, mutta monet niistä hajoavat keitettäessä mössöksi. Pasta-asiantuntijat löysivät sokkomaistelussa kaksi suosikkia ja yhden inhokin.

Pastan saa valmistaa vaikka kikherneistä, jos maku on hyvä – mutta maussa valmistajilla on vielä tekemistä. Näin tuumaavat Il Bucatino -ravintolaa Helsingissä pitävät Italo Mazzoni ja Luigi Gargivolo.

Tavallinen pasta on helppoa arkiruokaa. Terveysintoilijat kuitenkin karsastavat sitä sen hiilihydraattipitoisuuden vuoksi. Siksi jopa pastavalmistajat ovat tarttuneet nykyisiin terveys­trendeihin eli proteiinin tankkaamiseen ja hiilihydraattien välttelyyn.

Italialaisen ruuan asiantuntijat Mazzoni ja Gargivolo lupautuivat maistamaan Kuluttajalle 10:tä kaupan proteiinipastaa, joiden raaka-aineita ovat soijapapu, kikherneet, linssit ja jopa kotisirkkajauhe. Mazzoni ja Gargivolo muistuttavat, että vaikka heidän ihanteenaan on aito ja alkuperäinen durumvehnäpasta, kyse on makuasiasta. He eivät tyrmää pastan valmistamista muista raaka-aineista.

Haluatko jatkaa lukemista?

Osta pääsy tähän sisältöön tai kirjaudu sisään.

entovegaani

hiilihydraatit

Hiilihydraatti

kikherne

kotisirkkajauhe

Kuitu

Linssi

Papu

pasta

Proteiini

proteiinipasta

Soijapapu

spagetti

Vegaani

Vertailu