Siirry sisältöön

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä.

Takaisin kauppaan

Mikä juusto on vastuullisin?

Julkaistu: 13.03.2019

Juuston syöminen lämmittää ilmastoa, mutta ei aivan niin paljon kuin tähän saakka on ajateltu. Eri juustojen päästöissä on suuret erot.

Muuten voisin ryhtyä kasvissyöjäksi tai jopa vegaaniksi, mutta juustosta en raaski luopua.

Näin tuumaa moni ruuan vastuullisuudesta kiinnostunut kuluttaja. Juuston ilmastovaikutukset ovat suuret, se tiedetään, ja myös maitoa tuottavien eläinten hyvinvointi mietityttää.

Samaan aikaan juusto on syntisen hyvää ja sopii moneen kasvisruokaankin. Suomalainen syö keskimäärin 26 kiloa juustoa vuodessa, mikä on maailman kärkiluokkaa.

Mutta kuinka pahasta juuston syönti on, ja voiko juustonystävä tehdä edes jossain määrin vastuullisia valintoja?

Haluatko jatkaa lukemista?

Osta pääsy tähän sisältöön tai kirjaudu sisään.

cheddar

eettinen

emmental

feta

Hiilijalanjälki

Ilmasto

ilmastovaikutus

Juusto

kermajuusto

Luomu

maitotuote

mozzarella

Päästö

Parmesaani

Tuorejuusto

vastuullinen

Vastuullisuus

vuohenjuusto

Ympäristö

ympäristöystävällinen