Siirry sisältöön

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä.

Takaisin kauppaan

Luuliemi on iso ilmiö rapakon takana, ja Suomesta löytyy perinteinen vaihtoehto – tutkimusta ei ole paljon, mutta perinne ja päättely tukevat käyttöä

Poronluuliemijauheen vaikutuksista ei ole vankkaa tutkimusnäyttöä, mutta se sisältää paljon hyviksi katsottuja ainesosia.
Julkaistu: 20.09.2025
Luita ja lasi, jossa on luulientä.

Poronluuliemijauheen vaikutuksista ei ole vankkaa tutkimusnäyttöä, mutta se sisältää paljon hyviksi katsottuja ainesosia.

Luuliemet ovat nousseet varsinkin Yhdysvalloissa eräänlaiseksi ruokatrendiksi. Niiden uskotaan esimerkiksi edistävän suoliston toimintaa ja vaikuttavan immuunipuolustukseen.

Ihmiskunta on käyttänyt luuliemiä ravintolisänä todennäköisesti erittäin pitkään. Nykyään kaupoissa myydään kokoon keitettyjä luuliemijauheita, joista tehtyä lientä voi juoda sellaisenaan tai lisätä ruokiin. Moderni tieteellinen näyttö hyödyistä on kuitenkin niukkaa. Vaikka luuliemen sisältämillä ainesosilla on tutkittuja vaikutuksia, itse luuliemestä ei ole tehty paljoa laajoja kliinisiä tutkimuksia.

Haluatko jatkaa lukemista?

Osta pääsy tähän sisältöön tai kirjaudu sisään.

luuliemi

Ruoka

Terveys