Siirry sisältöön

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä.

Takaisin kauppaan

Suomalainen superruoka: mustikka, hilla, pakurikääpä ja niiden terveellisyys

Julkaistu: 29.07.2020

Luonnosta löytyy terveellistä syötävää, mutta yhtä terveyden yksinään takaavaa superruokaa ei ole olemassa.

Milloin se on mustikka, milloin hilla tai pakurikääpä – kotimetsän ”superruuat” nousevat toinen toisensa jälkeen julkisuudessa terveyden takaajiksi.

Eikä niiden syömisessä ongelmaa olekaan: useimmissa superruokina myydyissä tuotteissa todella on paljon hyviä ravintoaineita. Sitäkin enemmän niillä kuitenkin myydään kosmetiikkaa, luontaistuotteita – ja lehtiä, joiden otsikoihin superruuat nousevat.

Superruoka-termi on tuontitavaraa Yhdysvalloista, jossa sitä käytettiin jo ensimmäisen maailmansodan aikaan hedelmäbisneksessä. Arkikielessä superfood viittaa tavallisesti ruoka-aineisiin, joissa on erityisen paljon ravinteita.

Tällaisia ruokia ovat suomalaiset metsät ja puistot pullollaan, eikä useimpia niistä käytetä läheskään niin paljon kuin kannattaisi.

Haluatko jatkaa lukemista?

Osta pääsy tähän sisältöön tai kirjaudu sisään.

juolukka

kangastatti

kuusenkerkkä

maitohorsma

Marja

nokkonen

pakuri

pihlaja

puolukka

Sienet

superfood

superruoka

suppilovahvero

variksenmarja

voikukka