Suomalainen superruoka: mustikka, hilla, pakurikääpä ja niiden terveellisyys
Luonnosta löytyy terveellistä syötävää, mutta yhtä terveyden yksinään takaavaa superruokaa ei ole olemassa.
Milloin se on mustikka, milloin hilla tai pakurikääpä – kotimetsän ”superruuat” nousevat toinen toisensa jälkeen julkisuudessa terveyden takaajiksi.
Eikä niiden syömisessä ongelmaa olekaan: useimmissa superruokina myydyissä tuotteissa todella on paljon hyviä ravintoaineita. Sitäkin enemmän niillä kuitenkin myydään kosmetiikkaa, luontaistuotteita – ja lehtiä, joiden otsikoihin superruuat nousevat.
Superruoka-termi on tuontitavaraa Yhdysvalloista, jossa sitä käytettiin jo ensimmäisen maailmansodan aikaan hedelmäbisneksessä. Arkikielessä superfood viittaa tavallisesti ruoka-aineisiin, joissa on erityisen paljon ravinteita.
Tällaisia ruokia ovat suomalaiset metsät ja puistot pullollaan, eikä useimpia niistä käytetä läheskään niin paljon kuin kannattaisi.
juolukka
kangastatti
kuusenkerkkä
maitohorsma
Marja
nokkonen
pakuri
pihlaja
puolukka
Sienet
superfood
superruoka
suppilovahvero
variksenmarja
voikukka