Luonnovarakeskuksen erikoistutkija: Kolmannes ruokahävikistä kuluttajien syytä
Julkaistu:
15.03.2017
Luonnanvarakeskuksen erikoistutkija Juha-Matti Katajajuuri, olet tutkinut ruuan tuotannon ja kulutuksen vastuullisuutta. Kuinka suuri vaikutus ruualla on ilmastonmuutokseen verrattuna asumisen ja liikenteen vaikutuksiin?
”Kaikki ovat merkittäviä, mutta asumisen merkitys on hieman suurempi kuin kahden muun. Vertailu riippuu siitä, mitä laskelmissa on mukana. Jos ruuasta huomioidaan kaikki, kuten ravintolat, hävikki, kauppamatkat ja niin edelleen, ilmastovaikutukset nousevat lähelle asumista.
Ekotoksisuus
EU
Hävikki
Ilmastonmuutos
Kala
Luomu
Luonnonvarakeskus
Maatalous
Rehevöityminen
Vastuullisuus