Siirry sisältöön

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä.

Takaisin kauppaan

Hyvä jäätelö ei synny hetkessä – tai halvalla

Julkaistu: 03.07.2024
Jäätelöä jäätelökoneessa.

Testistä löytyy kalliita jäätelökoneita, jotka tekevät erinomaista vaniljajäätelöä, sorbettia ja jugurttijäätelöä. Yksittäisten jäätelötyyppien ystävälle löytyy huokeampiakin vaihtoehtoja. Aikaa jäätelön valmistamiseen pitää varata vähintään kolme varttia.

Kauppojen pakastealtaisiin on tullut tänäkin kesänä lukuisia uutuusjäätelöitä chili- ja marjatäytteistä karkki- ja keksimakuihin. Kaikkein kokeilunhaluisimmat tekevät kuitenkin jäätelönsä itse. Silloin saa sellaista herkkua kuin haluaa – ja tietää tarkasti, mitä syö.

Jäätelökone sopii kesää kotona viettäville, kunhan keittiössä riittää laitteelle tilaa. Aikaa menee yleensä enemmän kuin kioskireissuun, mutta itse tekemällä säästää todennäköisesti rahaa. Kaupan jäätelöpuikosta tai litran jäätelöharkosta saa maksaa helposti pari kolme euroa, ja kalleimpien jäätelöiden kilohinnat liikkuvat kolmenkymmenen euron molemmin puolin. Kotona jäätelö syntyy yksinkertaisimmillaan kermasta, sokerista, kananmunasta ja mausteista, kuten vaniljasta.

Testissä on 12 jäätelökonetta, joista yksi on verrokkituote, sillä se ei ole varsinaisesti jäätelökone vaan yleiskoneen lisäosa. Osa laitteista on itsejäädyttäviä, ja osa vaatii, että kulho jäädytetään etukäteen pakastimessa. Sekoituslavat pyörittävät jäätelömassaa kulhossa, jolloin massa hiljalleen sekoittuu ja kiinteytyy jäätelöksi.

Jäätelökonetta ei kuitenkaan kannata ostaa tutustumatta ensin Kuluttajan testiin, sillä kone saattaa tehdä rakenteeltaan huonoa kermajäätelöä tai vetelää sorbettia. Osa laitteista voi taas osoittautua virheostokseksi vasta laitetta puhdistettaessa. Laitteiden välillä on isoja eroja myös muun muassa käytettävyydessä, melussa ja sähkönkulutuksessa.

Haluatko jatkaa lukemista?

Osta pääsy tähän sisältöön tai kirjaudu sisään.

Jäätelö

jäätelökone

jäätelökoneiden testi

testi