Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden kuluttajalehtien kanssa.

Vohvelirauta.

Vohvelien paistaminen

Vohveleita arvioitiin aistinvaraisesti. Huomiota kiinnitettiin paistotuloksen laatuun kokonaisuutena, ulkopuolen rapeuteen ja sisäpuolen rakenteeseen sekä makuun.

Ruskistumista mitattiin digitaalisella testilaitteella, jonka avulla määritettiin vohvelin ruskistumisen aste vertailemalla sitä 12-portaiseen väriasteikkoon. Ruskistumisen laajuus määriteltiin laskemalla parhaiden sävyjen prosentuaaliset osuudet yhteen vohveleiden molemmilta puolilta.

Vohvelien molemmilta puolilta arvioitiin myös ruskistumisen tasaisuutta. Myös kaikkia vohveleita kolmelta eri kierrokselta verrattiin toisiinsa.

Paistamisajan arvosana on laskettu esilämmitysajan ja kokonaisajan arvosanoista. Paistamiseen kulunut kokonaisaika mitattiin laskemalla yhteen esilämmitysaika ja kaikkien kolmen kierroksen paistamisajat sekä siirtymäajat eri kierrosten välillä.

Käyttömukavuus

Kolmesta laboratorion asiantuntijasta koostuva raati arvioi laitteiden käyttöä, puhdistamista, käyttöönottoa, säilytystä ja käyttöohjeita 5-portaisen asteikon avulla.

Käyttöönoton arviossa tarkasteltiin merkkivaloja ja irrotettavien levyjen käsittelyä. Käytön helppoutta verrattaessa arvioitiin säätöjen, painikkeiden ja kahvan toiminnallisuutta, kannen käytettävyyttä, laitteen vakautta kansi auki, taikinan kaatamista paistolevylle sekä kannen sulkemista ja lukitusta.

Raati arvosteli lisäksi paisto- ja ulkopintojen puhdistettavuutta sekä irrotettavien levyjen pestävyyttä vesialtaassa tai astianpesukoneessa. Säilytyksen arvosanassa huomioitiin laitteen painon lisäksi johdon irrotettavuus ja säilytys, kannen lukittavuus sekä laitteen säilytys pystyasennossa.

Käyttöohjeen arviossa kiinnitettiin huomiota tekstin kokoon ja luettavuuteen, kuvien ja kuvioiden selkeyteen, säätöjen ja paistoaikojen ohjeistukseen sekä puhdistus- ja turvallisuusohjeisiin.

Materiaalien ja rakenteen laatu

Laboratorion asiantuntijat arvioivat laitteen rakenteen tukevuuden, rungon ja osien naarmuuntumisherkkyyden, liitokset eri materiaalien välillä, kytkimet ja painikkeet sekä materiaalien laadun ja viimeistelyn.

Turvallisuus

Laitteiden sähköturvallisuus testattiin tarkistamalla turvallisuusmerkintöjen erityisvaatimukset, laitteen suojaus sähköiskuja vastaan sekä rajoitetusti laitteiden rakenne. Lämpöturvallisuus tarkistettiin mittaamalla käytön aikana laitteen ulkopinnan korkein lämpötila ja määrittämällä sen sijainti ja materiaali. Tulos arvioitiin mahdollisten palovammojen varalta standardin EN13732-1 mukaisesti.

Sähkönkulutus

Sähkönkulutus mitattiin esilämmityksen ja kolmen paistamisjakson yhteydessä sekä valmiustilassa.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.
Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.