Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden kuluttajalehtien kanssa.

Termospullo.

Toiminnallisuus

Eristysteho

Veden pitäminen kuumana 

Huoneenlämpöinen termospullo täytettiin nimellistilavuuteensa vedellä, jonka lämpötila oli > 95 °C. Nimellistilavuus perustuu standardin EN 12546-1 lausekkeeseen 5.4.Termospullo suljettiin korkilla ja jätettiin huoneenlämpöön (20 +/- 2 °C). Veden lämpötilat mitattiin 6:n, 12:n ja 24:n tunnin päästä.

Sama toistettiin niin, että pullo täytettiin vain puoleen väliin nimellistilavuudestaan.

Veden pitäminen kylmänä

Huoneenlämpöinen termospullo täytettiin nimellistilavuuteensa vedellä, jonka lämpötila oli 5 °C. Termospullo suljettiin korkilla ja jätettiin huoneenlämpöön (20 +/- 2 °C). Veden lämpötilat mitattiin 6:n, 12:n ja 24:n tunnin päästä.

Vuototesti

Termospullo täytettiin 75 %:iin sen nimellistilavuudesta kiehuvalla vedellä, johon oli sekoitettu hieman pesuainetta. Korkki suljettiin tiiviisti ja termospullo kuivattiin perusteellisesti. Säiliö asetettiin ylösalaisin 10 minuutiksi, ja mahdolliset vuodot arvioitiin.

Lämpöshokkitesti

Testissä mitattiin standardin EN 12546-1 lausekkeen 5.5 mukaan, kuinka termospullon sisäosa kestää lämpöshokkia. Termospullo täytettiin nimellistilavuuteensa vedellä, jonka lämpötila oli 15 ± 1 °C. Veden annettiin vaikuttaa 5 minuuttia, jonka jälkeen pullo tyhjennettiin ja täytettiin uudelleen nimelliskapasiteettiin kuumalla 95 ± 2 °C vedellä 5 minuutin ajaksi. Tämän jälkeen pullo tyhjennettiin ja tarkistettiin, oliko pullo sisältä edelleen ehjä. Tällä muuttujalla ei ollut testissä painoarvoa.

Käyttömukavuus

Testaajat arvioivat termospullojen käyttömukavuutta 5-portaisella asteikolla seuraavista asioista: puhdistamisen, avaamisen ja sulkemisen, täyttämisen, käsittelyn ja kaatamisen helppous, vakaus, tiputtelu sekä käyttöohjeet.

Rakenteen ja materiaalien laatu

Testaajat arvioivat termospullojen rakenteen ja materiaalien laadun 5-portaisella asteikolla.

Kestävyys

Termospullojen kestävyyttä testattiin sekä iskunkestävyydellä että sulkemismekanismin kestävyydellä. Termospullo täytettiin vedellä, jonka jälkeen sen annettiin pudota 3 kertaa 80 cm:n korkeudelta betonilattialle: kerran pohja edellä ja kahdesti sivuttain.

Termospullo suljettiin 600 kertaa, jonka jälkeen tehtiin edellä mainittu vuototesti uudelleen. Näin varmistettiin, että sulkemismekanismi toimii edelleen.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.