Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden riippumattomien kuluttajalehtien kanssa.

Sauvasekoitin.

Suorituskyky

Suorituskykyä mitattiin valmistalla sauvasekoittimilla ja niiden lisävarusteilla majoneesia, pannukakkutaikinaa, vauvanruokaa ja vihersmoothieta, hienontamalla pähkinöitä, yrttejä ja sipuleita, vatkaamalla munanvalkuaisia ja kermaa sekä viipaloimalla ja muussaamalla perunoita. Kaikissa ruoanvalmistuskokeissa mitattiin valmistukseen kulunutta aikaa.

Majoneesin valmistuksessa arvioitiin lopputuloksen tasaisuutta, jäykkyyttä sekä nesteen erottautumista 24 tunnin jääkaappisäilytyksen jälkeen.

Pannukakkutaikinan valmistuksessa arvioitiin lopputuloksen tasaisuutta, kuohkeutta, juoksevuutta sekä taikinan kerrostumista.

Vauvanruoan valmistuksessa arvioitiin soseutetun lihan ja kasviksien tasaisuutta, hienojakoisuutta sekä mitattiin yli 4 mm kokoiseksi jääneiden kappaleiden määrää.

Vihersmoothien valmistuksessa arvioitiin lopputulokseen jäävien selleri- ja banaanipalojen määrää sekä smoothien tasaisuutta ja koostumusta.

Pähkinöiden, yrttien sekä sipulien hienontamisessa arvioitiin lopputuloksen tasaisuutta sekä hienojakoisuutta.

Munanvalkuaisten ja kerman vatkaamisessa arvioitiin lopputuloksen laatua sekä mitattiin tilavuudenmuutosta.

Perunoiden viipaloinnissa mitattiin osittain viipaloituneiden palojen määrää lopputuloksessa sekä arvioitiin viipaloituneiden palojen tasaisuutta.

Perunoiden muussauksessa arvioitiin lopputuloksen tasaisuutta sekä hienojakoisuutta.

Käyttömukavuus

Käyttömukavuutta arvioitiin sauvasekoittimien helppokäyttöisyydellä ruoan valmistuksessa, puhdistamisen, kokoamisen sekä säätöjen helppoudella, kytkentäjohdon pituudella, käyttöohjeiden perusteella, liikuttelu- ja säilytysominaisuuksilla sekä eri kätisyyksille sopivuudella.

Melu

Sauvasekoittimien ääntä arvioitiin kuuntelemalla sekä mittaamalla desibelimittarilla. Äänitaso mitattiin 50 cm etäisyydeltä moottorin käydessä kuormittamattomana.

Rakenteen laatu

Rakenteen laatua arvioitiin käytettyjen materiaalien, pinnoitteiden ja näiden materiaalivahvuuksien sekä yhtäjaksoisen käyttöajan perusteella.

Turvallisuus

Sauvasekoittimien turvallisuutta arvioitiin sähköturvallisuuden sekä turvallisuus- ja BPA-vapaa-merkintöjen perusteella. Turvallisuusarvosana vaikuttaa tuotteen kokonaisarvosanaan vain laskevasti, jos laite ei läpäise turvallisuustestejä.

Kestävyys

Kestävyyttä testattiin 70 kierroksen käyttötestillä, jossa sauvasekoitinta käytetään minuutin ajan sekoittamaan liuosta, jossa on kolmasosa sahajauhoa ja kaksi kolmasosaa vettä. Sekoituksen jälkeen laitteen annetaan seistä minuutin ajan samalla irrottaen ja takaisin kooten sauvasekoittimen varsiosa, minkä jälkeen aloitetaan uusi kierros. Viiden kierroksen jälkeen laitteen annetaan olla kymmenen minuutin ajan pois päältä. Kestävyyden arvosana vaikuttaa tuotteen kokonaisarvosanaan vain laskevasti, jos laite ei läpäise kestävyystestejä.

Energiankulutus

Energiankulutus mitattiin valmiustilassa sauvasekoittimien ollessa pois päältä. Energiankulutuksella ei ollut vaikutusta tuotteen kokonaisarvosanaan.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.