Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden riippumattomien kuluttajalehtien kanssa.

Sähköhammasharja.

Puhdistusteho

Hammasharjan puhdistusteho kertoo keskimääräisen plakin poiston testipaneelin 20 henkilöllä, jotka harjasivat hampaansa valmistajan ohjeiden mukaisesti. Puhdistuksen lopputuloksen arvioi hammashygienisti, joka arvioi myös plakin määrän ennen harjaamista.

Helppokäyttöisyys

Testipaneeliin osallistuneet arvioivat harjojen käyttömukavuutta samanaikaisesti puhdistustestien kanssa.

Akku

Täyteen ladatun akun käyttöaikaa mitattiin kuormituskokeella 2 minuutin käyttöjaksoissa 8 kertaa yhden päivän aikana. Jokaisen käyttökerran välissä oli tunnin tauko. Mittausjaksoja oli 2 ja käyttöjaksoja jatkettiin, kunnes akusta loppui virta. 2 minuutin jaksoista laskettiin kokonaiskäyttöaika.

Mittasimme myös aikaa, kuinka kauan menee tyhjän akun lataamisessa täyteen. Myös tämä testi toistettiin kahdesti.

Melu

Testipaneeli arvio äänen voimakkuuden viisiportaisella asteikolla.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Testausta ympäri vuoden

Testimme on käynnissä jatkuvasti, mikä tarkoittaa sitä, että samaan testilaboratorioon lähetetään jopa joka kuukausi uusi testierä tuotteita. Testausmenetelmät ja arvosteluperusteet pidetään samoina testierästä toiseen, jotta eri testierissä testattujen tuotteiden tuloksia voisi vertailla keskenään. Arvosteluperusteet saadaan pidettyä samoina esimerkiksi referenssilaitteiden avulla, jolloin aiemmin testattu tuote testataan uudelleen ja sitä käytetään vertailukohtana uusille testattaville tuotteille.

Tarkistamme testattujen tuotteiden saatavuuden Suomessa myös aiemmin testattujen tuotteiden osalta aina kunkin testin julkaisuhetkellä. Poistamme tuolloin tuotelistasta ne aiemmin testatut tuotteet jotka eivät ole enää saatavilla. Näin varmistamme että lukijalla on mahdollisimman ajantasainen listaus testatuista saatavilla olevista tuotteista.

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.